Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tüntetés a Margit hídon: garázdaság miatt előállítanak egy férfit

888.hu

2022.07.12. 15:00

Garázdaság miatt előállítanak a rendőrök egy férfit a Margit hídi tüntetésről, mert leköpött egy járőrautót – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a Police.hu oldalon.

 

A helyszínen a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosítása ellen tüntetnek. A résztvevők korábban a Kossuth téren gyülekeztek, majd a Margit hidra vonultak, ahol akadályozzák a forgalmat.

Mint ismert, a kormány benyújtotta az Országgyűlésnek az új katatörvényt, amely továbbra is alacsony összegű, kevés adminisztrációval járó, egyszerű adózási formát kínál a legkisebb vállalkozásoknak – ismertette a Pénzügyminisztérium.

A tárca jelezte:

Az új szabályozásra azért van szükség, mert a beérkező adatok és a kamarai visszajelzések alapján egyes munkaadók katás jogviszonyba kényszerítették munkavállalóikat, ezzel az államkasszát, a munkavállalókat és a tisztességes adózókat is megkárosították.”

 

Az új kata megszünteti a visszaéléseket, emellett kedvezőbb feltételeket kínál a lakosságnak értékesítő legkisebb vállalkozóknak. A kisadózó vállalkozók tételes adója az eddiginél magasabb, évi 18 millió forint bevételi értékhatárig kínál egyszerű és kedvezményes adózási módot a legkisebb egyéni vállalkozóknak. Az adó mértéke minden kisvállalkozónak havi ötvenezer forint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére