Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb tanárverés, ezúttal Hajdúhadházon

Horváth Tamás

2020.06.13. 13:05

Egy 15 éves, de még csak hetedik osztályos diáknak nem tetszett, hogy a vizsgát felügyelő tanár a mobiltelefon elrakására szólította fel, ezért inkább megverte.

Megtámadta tanárát egy diák kedden Hajdúhadházon egy olyan iskolában, amelyet az iskolaőri programban való részvételre javasolnak – írta meg a Magyar Nemzet.

Az esetet követően a hajdúhadházi rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a fiatalkorú férfi ellen. A 15 éves, hetedik osztályos diák magántanulóként vizsgázott a helyi Bocskai István általános iskolában.

A magatartási problémái miatt magántanulói státusban levő fiú az írásbeli vizsga ideje alatt elővette a telefonját, folyamatosan nyomkodta, a vizsgát felügyelő pedagógus többszöri kérésére sem tette el. Amikor a tanár el akarta venni a vizsgán egyébként a tiltás ellenére használt mobilt,

a diák kétszer megrúgta a jobb felkarján, majd a teste jobb oldalán.

Ezután székkel támadt rá a pedagógusra, aki kimenekült az osztályteremből. A támadást végignézte a diák szintén a teremben tartózkodó édesanyja is, aki nem avatkozott közbe; a diákot végül egy másik tanárnő nyugtatta meg. A fiatalkorú bűnöző egyébként a támadást követően folytatta a vizsgát, melyet telefonos puskázás nélkül is közepes eredménnyel teljesített.

A bántalmazott tanár szerencsére nem szenvedett komolyabb sérüléseket, és magánindítványt terjesztett be. A rendőrök az iskolában elfogták a 15 éves gyanúsítottat, és gondviselője, valamint egy kirendelt védő jelenlétében kezdték meg kihallgatását, a törvény értelmében pedig elrendelték pszichiátriai vizsgálatát is.

Az agresszív diák 2015 márciusában a hajdúsági kistérség egy másik iskolájában, Tégláson követett már el egy hasonló jellegű bűncselekményt. Akkor egy tanítónőt támadott meg, de felmentették, a jogsértés elkövetésekor ugyanis még nem töltötte be 14. életévét. A fiú 2016-ban került Hajdúhadházra, ahol beilleszkedési és tanulási zavarai, magatartási problémái, agresszivitása miatt a legkezelhetetlenebb tanulók közé tartozik, és mivel csak egy-két tanárral hajlandó együttműködni, ezért a tanulóközösség érdekeit figyelembe véve 2018-ban magántanulói státusba került.

A Bocskaiban sem ez volt az első ilyen eset, magatartási problémákkal küszködő diákok esetében indult már eljárás rongálás, garázdaság, egyéb vagyon elleni és garázda jellegű bűncselekmények, illetve szabálysértések miatt. A rendőrség bűnmegelőzési tanácsadói és az iskolarendőr több esetben is adott már tájékoztatást a törvénysértő viselkedés megszüntetéséről a diákoknak és a szülőknek is. A problémás tanulókkal foglalkozó iskolát jelölték az állandó iskolaőrrel ellátott intézmények programjába is.

Az eset kapcsán megszólalt Horváth László fideszes országgyűlési képviselő, aki egy, a Facebookra feltöltött videóban elmondta, az újabb támadás is azt mutatja, hogy szükség van az iskolaőrségre és a kormány által javasolt jogszabályi szigorításokra.

Ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet!

– zárta mondandóját a jobboldali politikus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére