Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb mészárlás egy amerikai fõiskolán

888.hu

2015.10.02. 07:41

Ez a 294-ik tömeggyilkosság idén az Egyesült Államokban.
USA, 7:30

Csütörtökön az amerikai Oregon állambeli Umpqua Városi Főiskolán egy fiatal férfi tüzet nyitott az iskola terültén és végzett kilenc ott tartózkodóval.

A férfi kilétét a hatóságok nem hozták nyilvánosságra, de nevük elhallgatását kérő rendőrségi, illetve kormányzati forrásokra hivatkozva a CBS, a CNN, és más nagyobb hírügynökségek is Chris Mercerként (26) azonosították.  

Az elkövetővel végül a kiérkező hatóságok tűzpárbajban végeztek, így összesen tízre nőtt a halálos áldozatok száma. A halálos áldozatok mellett hét sebesültről szólnak a beszámolók.

A szemtanuk, akik az iskolában, vagy a közelében tartózkodtak elmondták, hogy nagyon megrázta őket a történtek, és nem értik, hogy olyan kisvárosban, mint az övék, ilyen szörnyűség hogyan fordulhatott elő. Az egyik diák, aki az iskola épületében tartózkodott a mészárlás alatt elmesélte a kiérkező sajtónak, hogy miután meghallották a lövéseket sokan pánikba estek, és próbáltak kimenekülni a főiskolából, vagy biztonságos helyett keresni maguknak.

 

Az eseményekre reagálva az Egyesült Államok elnöke Barack Obama rendkívüli televíziós beszédet mondott. Obama elkeseredésének és haragjának adott hangot:

Újabb lövöldözés történt Amerikában. Valahogy rutinná vált. Közömbösek lettünk az ilyen eseményekkel szemben."

 

Az elnök kifejtette, hogy szerinte az, hogy már szinte közömbössé vált az amerikai társadalom az ilyen és hasonló szörnyű eseményekre, azért van mert sokan még mindig a józan ésszel szemben védik a szabad fegyvertartást, és elleneznek minden szükséges óvintézkedést.

A fohász nem elegendő többé. Tennünk kell valami, meg kell változtatni a törvényeinket.

A kisvárosban az esti órákban több százan emlékeztek meg gyertyákkal a kezükben az áldozatokról.

Az oregoni volt a 294-ik tömeggyilkosság idén az Egyesült Államokban. Az évből eddig 274 nap telt el.

(washingtonpost.com, wsj.com, ndtv.com, mti.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére