Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek kezdik úgy érezni, hogy a szankciók jobban ártanak nekik, mint Moszkvának

888.hu

2023.02.09. 14:30

Jó reggelt!

 

Tízből négy német úgy véli, hogy az ukrajnai háború miatt Moszkva ellen bevezetett szankciók többet ártottak az országuknak, mint Oroszországnak.

A Forsa közvélemény-kutató intézet által az RTL Germany megbízásából ebben a hónapban végzett felmérés szerint a német állampolgárok 43 százaléka úgy érzi, hogy az Oroszország elleni szankciók valójában több fájdalmat okoztak országuknak, míg kevesebb mint egyharmaduk (32 százalék) gondolja ennek ellenkezőjét, 20 százalékuk pedig úgy véli, hogy a szankciók mindkét országot egyformán sújtották.

Az eltérés még nagyobb volt októberben, az infláció csúcspontján Németország esetében, amikor 57 százalékuk úgy érezte, hogy országát jobban érintette a válság, míg 21 százalékuk úgy érezte, hogy Oroszországot jobban érintette.

A német szövetségi statisztikai hivatal a múlt hónapban arról számolt be, hogy az ország gazdasága 1,8 százalékkal zsugorodott az elmúlt évben, ami nagyrészt az Oroszországgal való szembenállásnak és az ebből eredő inflációs válságnak tudható be, amely októberben 10,4 százalékon tetőzött.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére