Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olajozottan megy a felvételi

888.hu

2023.01.27. 11:20

Azt írja az újság, hogy félmillió forint segít átlendülni a felvételi vizsga okozta nehézségeken.

 

Már nem is kell olyan sokat tanulni annak a büdös kölyöknek, elég, ha a szülők mélyen a zsebükbe nyúlnak. Ki-ki tehetsége szerint. Szóval, sok lusta – vagy peches? – diáknak jól jött egy kis „anyagi hátszél” ahhoz, hogy akadálymentesen bejusson az Eötvös József Gimnáziumba. A napokban kiszivárgott hangfelvételek tanúsága szerint potom félmillióért máris a patinás belvárosi tanintézet falai között találhatta magát az is, aki nem éppen a remek felvételijével vétette észre magát.

Első pillantásra, de talán a másodikra is elég szép summának látszik félmillió, nem beszélve arról, hogy ez inkább csak afféle beugró, ezt még bőven meg lehet – és illik? – fejelni néhány bankóval, rendkívüli víz- és gázszereléssel, jutányos áru tetőfedéssel, hidegburkolással. Szóval nem is annyira nagy az a pénz, ráadásul, felvételi évente csak egyszer van. Szóval, ha élire rakjuk a garast, azért ki lehet jönni belőle hó végéig.

Persze ez is gonosz Zorbán miatt van, aki arra kényszeríti szegény, kivéreztetett iskolaigazgatókat és más tanerőket, hogy kenőpénzt fogadjanak el. Nem véletlenül álltak már tavaly is kivont karddal a pedagógussztrájk mellé az Eötvös Gimnázium vezetői. Mint mondták: „nem tehetünk mást: ellenállunk”.

Maga a tanintézet most gyanúba kevert direktora jelentette ki: „Olyan munkakörülményeket szeretnénk, amelyek biztosítják az iskolában a gyermekekért dolgozó minden felnőtt számára a szabad légkört és az elviselhető munkaterhelést! Olyan munkabért szeretnénk, ami nem okoz egzisztenciális kilátástalanságot!”

 

A napnál is világosabb, hogy ez az egzisztenciális kilátástalanság vezetett oda, hogy azok is bejuthattak az ország egyik legnívósabb alma materébe, akik szerényebb képességeit vastag pénzkötegekkel feledtették. Meg aztán, hol van az megírva, hogy csak a legjobbak tanulhatnak a legjobb gimiben? Bonaparte Napóleon a matematikán kívül minden más tantárgyban gyengélkedett, aztán mégis vitte valamire. Ez egyáltalán nem a felvételi „megolajozásáról” szól, lehet, hogy a jövő magyar Napóleonjait akarták lehetőséghez juttatni az Eötvös Gimnázium előrelátó vezetői.
Már csak az a kérdés, hogy a „bevételen” testvériesen osztozkodtak vagy kinek-kinek érdemei szerint jutott?

 

Már büntetőeljárást indított a rendőrség az Eötvös József Gimnáziumban kirobbant botrány miatt. A Magyar Nemzet kérdésére közölték, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanúja ­miatt rendelt el nyomozást, amely természetesen kiterjed a sajtóban közzétett hangfelvétel tartalmának vizsgálatára is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére