Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Borult a brüsszeli tapsrend

888.hu

2023.02.09. 20:30

Kihúzta a gyufát Klaus Johannis. Orbán Viktorral egyetemben ő sem tapsolta meg Brüsszelben, az uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos találkozójára érkezett Volodimir Zelenszkijt. Bár a magyar kormányfővel ellentétben neki nem rótták fel. Talán majd később az orra alá dörgölik az ováció mellőzését.

 

A taps helyett megteszi a kézfogás? Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Volodimir ZelenszkijMTI/Európai Tanács

 

Szélárnyékban maradt Klaus Johannis, de nem teljesen, hiszen miután a haladó sajtó leghaladóbb képviselői virtuálisan elevenen felkoncolták Orbán Viktort a brüsszeli tapsrend megsértéséért, lassacskán kiderült, hogy a román elnök sem vett részt Volodimir Zelenszkij látványos és zajos ünneplésében. Mentségére szóljon, hogy fertályórával később közhírré tétetett, Karl Nehammer osztrák kancellár is mellőzte a hangos tetszésnyilvánítást, és Rumen Radev bolgár államfő is csak úgy tessék-lássék veregette össze a tenyerét. Ők azonban – ellentétben Orbánnal – szívélyesen és szélesen mosolyogtak. Csak úgy ragyogott az arcuk.

A bombasztikus hír hallatán az Európa régi és boldogtalanabb keleti felében felnövők agyában nyilván ott motoszkálnak a hajdani daliás idők pártkongresszusai, ahol öt-tíz vagy akár tizenöt percig zúgott a taps. Az elvtársak nem merték egykönnyen abbahagyni, attól tartottak, hogy az előtte, mögötte vagy mellette ülő feljelenti, mert csupán négy és fél percig verte össze – ráadásul a ritmusból kiesve – a tenyerét.

Szóval nincs új a nap alatt, újra felvirradt a tapsellenőrök kora. A túlmozgásos német EP-képviselő, Daniel Freund és hazánk régi barátja, a belga Guy Verhofstadt is hű volt önmagához, és a Twitteren hányt epét. Természetesen mindketten csak azt vették észre, hogy Orbán nem tapsolt. S ettől viszketni kezdett a tenyerük.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére