Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyomtalanul eltűnt az Üllői úti rémkép

888.hu

2023.02.06. 20:45

Nem sokáig láthattuk a honi sajtó megfelelő érzékenységgel megáldott felületein a címlapra kínálkozó hírt: „orosz zászlóból formált koreográfiát a ferencvárosi tábor az Újpest elleni meccs előtt.” Az írás nyilván osztatlan rettegést aratott az ilyesmire fogékonyak körében, ám a szenzációs anyagot később törölték.

 

A Ferencváros-Újpest mérkőzésen a bécsi zöld-fehérek szurkolói csoportja, a Tornados 35. születésnapját is üdvözöltékMTI/Szigetváry Zsolt

 

Nyilván a futballügyekben járatosabb kollégák elárulták, hogy a Fradi-szurkolók testvércsapatként tekintenek a szintén zöld-fehér színekben pompázó osztrák Rapid Wienre, amelynek a 35. születésnapját most ünneplő Tornados nevű szurkolói csoportja és a Fradi legelkötelezettebb drukkereit tömörítő Green Monsters régóta jó barátságban van. Azt sem nehéz kideríteni, hogy a bécsi klub 1898-ban alakult elődjének – Erster Wiener Arbeiter-Fußball-Club – eredetileg piros-kék volt a színe, erre emlékezve idegenben máig ilyen mezben játszanak.

Szóval felesleges volt rémeket látni a lelátón. Igaz, akinek kalapács van a kezében, az mindenhol szöget lát. Na de a rajzszöget azért nem illik összekeveri a méretes ácskapoccsal. Persze, érthető, hogy a mai vérzivataros időkben túlságosan kiélesednek egyesek érzékszervei. Ha így megy tovább, akkor arra is rásüthetik a Putyin parányi ölebe és egyéb rokonértelmű billogot, aki meggondolatlanul fehér, kék és piros ruhát vesz fel, függetlenül attól, milyen sorrendben követik egymást a színek. Nem beszélve azokról, akik nem szabadultak meg időben leharcolt Ladájuktól, és továbbra is vodkával isszák a „csavarhúzóként“ becézett koktélt, és ezzel az oroszpártiság, illetve az ukrán ellenesség vádját kockáztatják. Manapság könnyen megy az ilyesmi.

 

A hiba beismerése azonban százszor, ezerszer nehezebb. Kényelmesebb úgy csinálni, mintha semmi nem történt volna, simán töröljük a bejegyzést vagy a cikket, aztán spongyát rá!

Mindenesetre érdeklődéssel várjuk a Ferencváros következő hazai mérkőzését. A Kecskemét Üllői úti vendégszereplésén persze nehéz lesz fogást találni az orosz zászlót emlegetőknek, de egy kis rosszindulattal azért ez is megoldható.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére