Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botrányt kavart, hogy Szaúd-Arábia szponzorálhatja a jövő évi női világbajnokságot

888.hu

2023.02.02. 12:50

A héten röppent fel az a hír, hogy a Visit Saudi, egy szaúd-arábiai turisztikai hivatal szponzorálná a 2023-as FIFA női világbajnokságot, felháborodást váltottak ki a futballvilágban, szerdán a házigazda Ausztrália és Új-Zéland pedig már szóvá is tette, hogy nem vonták be őket az engedélyezési folyamatba.

 

A The Athletic hétfőn számolt be arról, hogy a FIFA hivatalos bejelentésre készül, miszerint a szaúdi kormánytól szerzett szponzori támogatást a turizmus népszerűsítésére. Abban a Szaúd-Arábiából, ahol a rezsim 2017 előtt még azt sem engedte meg a nőknek, hogy részt vegyenek a stadionokban rendezett futballmérkőzéseken, akadályozva őket számos alapvető emberi joguk gyakorlásában. Emellett rendszeresen letartóztatja a nőket bármilyen olyan nyilvános nyilatkozatért, amelyet a kormány ideológiájával összeegyeztethetetlennek tart.

A jövő évi női torna házigazdái, Ausztrália és Új-Zéland szerdán levelet küldtek a FIFA-nak, amelyben kérik a tájékoztatást a hírekkel kapcsolatban, amelyek szerint Szaúd-Arábia finanszírozná az eseményt.

 

Azért írunk, hogy kifejezzük komoly csalódottságunkat és aggodalmunkat a Visit Saudi nyilvánvaló szponzori kinevezéséről szóló hírek miatt.”

– írták a két kormány képviselői a FIFA-nak az Associated Press szerint, amely megszerezte a levelet. Hozzátették, hogy a a két ország kiemeltként kezeli a nemek közötti egyenlőséget, és „világszerte igyekszik előmozdítani ezeket az eszméket”.

 

Számos nőjogi aktivista, valamint a futballtársadalom prominens alakja is felszólalt a szponzoráció ellen. Craig Foster, az ausztrál férfi labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya a New York Times által közzétett nyilatkozatában ezt ahhoz hasonlította, mintha a McDonald's támogatná az egészséges táplálkozást az elhízással szemben.

 

A FIFA a sajtótájékoztató idején még nem kommentálta a vitát. A Breitbart megjegyzi, hogy a szervezet már máshol is sokat fektetett a Szaúd-Arábiához fűződő kapcsolatokba, különösen a női labdarúgás fejlesztésébe az országban. A szervezet a múlt hónapban már egy sikeres női labdarúgó-bajnokság kialakítását is meghirdette az országban.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére