Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kubatov Gábor a 888-nak: „Ki kell követelni a békét Európában!”

Horváth K. József

2022.11.30. 14:00

„A kormány az emberek oldalán áll. Teljesen nyilvánvaló, hogy Brüsszel elhibázta a szankciós politikáját. Jól láthatóan attól a naptól kezdve, amikor a szankciókat bevezették, elszabadultak az energiaárak és ez mindent tönkretesz körülöttünk” – hangsúlyozta portálunknak Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, az FTC elnöke. Hozzátette: „Baráti körömben, politikustársaim között látom, hogy alig várják már, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek a felek, hogy végre elkezdődjenek a béketárgyalások. Hogy valamilyen módon el lehessen érni, ne adj Isten, ki lehessen könyörögni, hogy béke legyen Európában.” A Fradival kapcsolatban kijelentette: „Nem vagyunk a csúcson.” 888.hu-interjú.

 

888.hu: A napokban feloldották a baloldali pártok külföldi finanszírozásáról szóló vizsgálati jelentés 30 évre szóló titkosítását. A jelentés drámai dolgokat tartalmaz. Magyarán azt, amiről külföldi finanszírozásként Márki-Zay Péter beszélt, az igaz. Mit szól ehhez?

Kubatov Gábor: Az egészben persze a tény az, ami hátborzongató, de a kérdés leginkább az, hogy ezért a pénzért cserébe mit kellett teljesíteni. Egészen példátlan Európában, hogy az Egyesült Államokban bejegyzett civil szervezet több, mint 3 milliárd forintot tol bele a baloldal választási kampányába. Ha jól gondolom, akkor ez többszöröse a hazai kampányfinanszírozásnak. Ráadásul mára kiderült, hogy nem kint élő magyarok mikroadományaiból jött össze ez az irdatlan összeg, hanem mindössze 11 embert számláltak meg adományozóként. Ez fejenként így 272 millió forint, ami koránt sem nevezhető mikroadománynak. Zárójelben hozzáteszem, hogy az ellenzék így jóval több pénzből kampányolt, mint a jobboldal.

 

888.hu: A magyar összeg 800 millió forint körül van. A külföldről kapott pénzük pedig több, mint 3 milliárd forint.

Kubatov Gábor: Ez így igaz, de az a legfontosabb kérdés, hogy kik és mit kértek ezért cserébe. És csak a pártvezetőktől vagy a médiaszereplőktől is kértek valamit?

MTI/Koszticsák Szilárd

 

888.hu: Miután az ezalenyeg.hu is kapott pénzt, nem is keveset…

Kubatov Gábor: Ott milyen megállapodások köttettek a finanszírozókkal? Remélem ezeket az embereket megkérdezi majd a nemzetbiztonsági bizottság és megfelelő válaszokat tudnak adni. Ettől függetlenül én még olyat nem láttam, hogy valaki valakinek pénzt ad és azért nem kér semmit cserébe. Ezek a szervezetek politikai aktivitást várnak el, mert nem segélyszervezetek. Ez a döntő kérdés és Európában ez teljesen példátlan. Csöndesen mondom, az is példa nélküli, hogy egy titkosszolgálat erre rájön, kivizsgálja, és ott nem nyomokat, hanem bizonyítékokat talál.

 

888.hu: Márki-Zay Péter azt is mondta, tagadva, hogy az amerikai titkosszolgálat benne lenne, kijelentve, ha a CIA benne lenne, akkor Orbán Viktor már nem volna a helyén. Ez valami egészen botrányos kijelentés.

Kubatov Gábor: Nagy türelmet igényel Márki-Zay Péter kommunikációja. De nagy kérdés az is, hogy ez a folyamat mióta tart? Szóval, úgy látom, izgalmas időszak elé nézünk.

 

888.hu: A magyarok komolyan elgondolkodhatnak egyáltalán azon, hogy a CIA kibillentheti a kormányfői székéből az általuk nagy többséggel megválasztott Orbán Viktort?

Kubatov Gábor: Azt nem mondom, hogy erre utaló jelek nem voltak már a világban, mert voltak. Egy nagyhatalomról beszélünk. Minden nagyhatalomnak vannak ilyen fajta törekvései.

 

888.hu: Elég, ha Ukrajnára gondolunk, a 2014-es, Kijev főterén, a Majdanon történtekre…

Kubatov Gábor: Kicsit várjunk még, amíg nem derülnek ki további részletek. Az biztos, hogy az igazságra rövidesen fény derül, mint ahogy arra is, hogy – és azt gyanítom – nagyon kemény dologról van szó. Nehéz helyzetbe kerülhet az ellenzék.

 

888.hu: De hogy jóról is beszéljünk: nem olyan régen értek véget az amerikai félidős választások, és számunkra kedvező, hogy a Képviselőházban sikerül megfordítani az állást, republikánus többséggé alakítani az eddigi demokrata dominanciát. Hogy kommentálja a történteket ön, az amerikai választások jó ismerője?

Kubatov Gábor: Az alsóházi többség megszerzése is fontos dolog, meg az is, hogy 4,2 millió szavazattal többet kaptak a republikánusok, mint a demokraták. Azért ezek biztató jelek. Ráadásul olyan államokban is sikerült győzni, amelyek eddig nem kifejezetten republikánus dominanciával bírtak. Most kell egy jó kampányt vinniük. Mindamellett, hogy a mostani változás is elegendő lehet ahhoz, hogy közelebb vigyen minket az európai békéhez, az ukrán-orosz háború lezárásához. Szerintem ez a legnagyobb jelentősége az amerikai választásoknak.

 

888.hu: Emellett az is pozitívum, hogy Donald Trump bejelentette indulási szándékát az elnöki pozícióért. Arról lehet olvasni, hogy amennyiben nem Biden, hanem ő lett volna az elnök, akkor nem lenne most háború.

Kubatov Gábor: Mind a két republikánus jelölt remek ember. Én személy szerint nagyon kedvelem Trump különleges stílusát. De Ron DeSantis-ra, Florida kormányzójára is oda kell figyelni, aki szintén elnökjelölt lehet a republikánus oldalon. Higgyék el, fantasztikus beszédet mondott a választásokkor. Beszélt például arról, hogy a woke-mozgalmak képviselői hozzájuk hiába mennek . Aláhúzta, hogy ő a végsőkig ki fog tartani a normális értékrend mellett. Szóval, a republikánus oldalon csak jó jelöltek vannak, míg a demokratáknál nem látom azokat a fantasztikus arcokat, akik esetleg győzni tudnának. Most félidő van, kezdődnek hamarosan az előválasztások. Bizakodásra okot adó a jelenlegi helyzet.

 

888.hu: Ez számunkra azért is biztató, mert Orbán Viktor migrációellenes politikája visszaköszön. Már most bejelentették a republikánusok, hogy januártól lezárják az ország déli határát. Nem engednek be több migránst. Gondolom, ez nemcsak nekünk üzenet, hanem mindenkinek, aki a migráció alanyi jogúvá tétele ellen lép fel?

Kubatov Gábor: Európában is vannak biztató jelek. Az olaszok például nagyon komoly lépésre szánták el magukat ezen a téren. A kormány gyakorlatilag elkezdte védeni az olasz határokat. Ez egy jelentős fordulat. Az Ausztriában megszólaló politikusok közül ugyancsak sokan migrációellenesek már. Szépen, lassan alakul ez.

MTI/Máthé Zoltán

 

888.hu: Ha már választás, akkor lépjünk kicsit arrébb. Izraelben ismét miniszterelnök lett Benjamin Netanjahu, aki Orbán Viktor barátja. Mennyit számít az, hogy egy konzervatív politikus lett a vezetője Izraelnek, illetve az, hogy ilyen kitapinthatóan jó viszony van ezáltal Magyarország és Izrael között?

Kubatov Gábor: Érdekes módon az előző kormánnyal sem volt rossz a viszony. Nem volt baráti, de kiegyensúlyozottnak lehet mondani. Nyilvánvalóan Netanjahu-val lényegesen könnyebb a kommunikáció. Egyébként a magyar-izraeli kapcsolatok már jó pár éve harmonikusak. Elismerik Izraelben azt a törekvést, amit a magyar kormány képvisel. Békesség van, a keresztény és zsidó kultúra egymást erősíti. A magyar kormány, a Ferencváros, mint sportklub nagyon sokat tesz a kirekesztés ellen. Ne felejtsük el, hogy 2010. előtt, itt Magyarországon a Magyar Gárda masírozott az utcán. Meg Kitörés napi megemlékezéseket tartottak a Budai Várban. Ezek a kormányváltás óta megszűntek.

 

888.hu: Például a Fradi-pályán is elhangozhatott az a provokáció, hogy „Indul a vonat Auschwitzba”. Még Dávid Ibolya igazságügyi minisztersége idején, aki ugye szigort ígért a lelátói rendbontók ügyében hozzátéve, hogy „nem értek a focihoz”.

Kubatov Gábor: Izrael állam nyilván folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy Magyarországon a zsidó közösség békében él, ellentétben Nyugat-Európa számos nagyvárosával. Hozzátartozik ehhez az is, hogy a kormány elindított egy nagy templomfelújítási programot melyen belül számos zsinagógát renováltunk. Budapestiként a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga romos, elhanyagolt állapota engem személy szerint is bántott. Abból aztán mára egy fantasztikus hely lett. De, Szegeden és a Délvidéken is felújítottunk egy-egy zsinagógát. Ezek mind olyan lépések, amelyek vallási, gyülekezeti, kulturális szempontból is kiemelten fontosak. Emellett, persze, a szimbolikájuk is igen jelentős.

 

888.hu: Mint ahogy az antiszemitizmussal kapcsolatos „nulla tolerancia” is terjed, csak éppen nem beszélnek róla.

Kubatov Gábor: Erről nem beszélni kell, hanem csinálni.

 

888.hu: De szorosan Magyarországhoz kapcsolódik, ami egyáltalán nem hátrányos minőség.

Kubatov Gábor: Ez így van.

 

888.hu: Visszatérve Magyarországra, s ha már a választásokról beszéltünk, hadd kérdezzem meg: hogy értékeli az időközi választások eredményét, különös tekintettel Budapestre?

Kubatov Gábor: Budapesten vannak előremutató változások, ettől még nyilván nem vagyok elégedett. Tény azonban, hogy 13 időközi választásunk volt, ebből kilencet nyertünk meg, négyet pedig nem, noha azt is meg kellett volna. Ha azokat is megnyerjük, valószínűleg elégedett lennék. De ez akkor is komoly fordulat, jelez némi változást Budapesten.

 

888.hu: A minap arról beszélt, hogy a fejében már megvan, hogy milyen főpolgármester-jelöltet képzel el. Milyet?

Kubatov Gábor: Ez közösségi döntés, ezt a Fidesznek kell eldönteni. Az én javaslatom az lesz, hogy a külvárosból kell főpolgármester-jelöltet választani. Azért gondolom így, mert van egy felháborító dolog Budapesten, hogy mi külvárosiak beszedjük az adókat, és utána a belvárosban költik el a pénzünket. Ez engem rendkívüli módon zavar. Ráadásul torkig vagyok a belvárosi okoskodó, ámde tétlen balliberális értelmiséggel. Akik bár csinálnak néhány kulturális intézetet, színházat – viszonylag jól – de az összkép borzalmas, a teljesítményük kritikán aluli. Egy ilyen fővárosban, mint Budapest, ez megengedhetetlen. A következő dolog, olyan jelöltre van szükségünk, aki nem a balliberális értelmiség kegyeit keresi, ez ugyanis kontraproduktív. A liberálisok ugyan ezt elvárják, de cserébe soha nem tesznek semmit. Egy ember volt, Tarlós István a jelöltjeink közül, aki nem egyezkedett és kétszer megnyerte a választásokat.

 

888.hu: Még mindig választás. Április 3-án 54 százalékon állt a Fidesz, aztán alábbhagyott a lendület, egy hullámvölgy következett, ami napjainkra megszűnt. A párt visszakapaszkodott a biztos választók 54 százaléka közelébe. Minek köszönhető ez, miközben a háborús, az inflációs viszonyok nehezítik a jó politikai teljesítést?

Kubatov Gábor: Szerintem ennek két oka is van. Az egyik, és legfontosabb, hogy a kormány az emberek oldalán áll. Teljesen nyilvánvalóan elmondja, hogy Brüsszel elhibázta a szankciós politikáját. Jól láthatóan attól a naptól kezdve, amikor a szankciókat bevezették, elszálltak az energiaárak, az infláció és ez tönkretesz mindent körülöttünk. Visszafogja a gazdaságot , mert csak nagyon drágán tudunk termelni, ami veszélybe sodorja a munkahelyeket Magyarországon. A másik ok, hogy a baloldalon eközben semmi nem változott. Ugyanaz az ember vezeti az ellenzéket – Gyurcsány Ferencnek hívják –, és ugyanaz a megoldásuk mindenre, mint korábban. A politikai stílusuk sem változott semmit . Van az a mondás, hogy ha háromszor akarsz megoldani ugyanúgy egy feladatot, háromszor egymás után, akkor ne csodálkozz, hogy ugyanaz az eredmény fog kijönni belőle, mint amit korábban kaptál.

MTI/Kovács Tamás

 

888.hu: Plusz egy ráadás…

Kubatov Gábor: A baloldalon hiányzik a szellemi kvalitás, a kormányzóképesség. Ez az igazság. A közvélemény-kutatási adatokon is az látszik, hogy az emberek nem tartják őket komoly alternatívának velünk szemben.

 

888.hu: Fontos az, hogy Orbán Viktor rendszeresen és nagy nyomatékkal áll ki a béke mellett?

Kubatov Gábor: Fontos, mert mindenki ezt várja nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában. Gondolta volna, akár csak néhány évvel ezelőtt valaki , hogy olyan energiaárak lesznek, hogy a közintézményeket csak 18 fokig tudjuk felfűteni? Hogy a téli időszakra az elhibázott szankciók és az energiaválság miatt be kell zárnunk színházakat, kulturális intézményeket, múzeumokat, uszodákat? A baráti körömben, politikustársaim között azt látom, hogy mindenki alig várja már, hogy végre tárgyalóasztalhoz üljenek a felek, hogy elkezdődjenek a béketárgyalások. Hogy valamilyen módon el lehessen érni, ne adj Isten, ki lehessen könyörögni, hogy béke legyen Európában.

 

888.hu: A magyar biztonság, a békepártiság híre eljut a Lajtán túlra is. Számosan érkeznek és telepednek le nálunk Németországból, Hollandiából érkezve. Egész falvak lakossága gyarapszik a nyugatról békét, biztonságot kereső családokkal. Ennek milyen üzenete van?

Kubatov Gábor: Én nem szeretnék másokkal foglalkozni, az ő dolguk, hogy hogyan alakítják az országuk-, és a saját maguk sorsát. Azt tudom, hogy Magyarországon mi nagy áldozatok árán is elhatároztuk, hogy kerítést húzunk, hogy nem engedjük be a migránsokat, hogy nem fogjuk feladni a kultúránkat, meg a biztonságunkat. Nyilván ennek egyes következménye az, hogy aki velünk ért egyet, aki úgy gondolja, hogy Európában rossz irányba fordultak a dolgok, azok közül sokan átköltöznek Magyarországra. Mégpedig megdöbbentő számban.

 

888.hu: Korábban a magyarok vágyakoztak Nyugatra, most Nyugatról vágyakoznak Magyarországra…

Kubatov Gábor: Én magamon is érzem ezt, amikor Nyugat-Európában vagyok, hogy milyen jó hazatérni. Hogy Magyarországon biztonság van, este 11 óra után is lehet sétálni az utcán, ráadásul gyönyörű városaink vannak. Hogy nincsenek bűnbandák, mint Svédország egyes településein, vagy no go zónák. Hogy a gyerekeket el lehet engedni egyedül iskolába. Ezek olyan kuriózumok lettek Európában, amelyekre tíz éve még nem is gondoltunk. Németországban müezzinek hívják imára a nagyvárosokban az embereket. Furcsa lenne ezt Magyarországon megélni.

 

888.hu: A békéhez kapcsolódik a magyarok szankcióellenessége, amely nagyon valószínű, hogy a Nemzeti Konzultáció eredményében is meg fog mutatkozni.

Kubatov Gábor: Nagyon érdekes ez a dolog. Azzal ugyanis mindenki egyetért, hogy valamilyen eszközzel jó lenne kikényszeríteni a békét. Ez idáig rendben van. Azt mondták annak idején Brüsszelben, hogy a szankciók erre az útra fogják vezetni az oroszokat. De ez láthatóan nem így történt, balul sültek el a dolgok. Az oroszok több pénzt keresnek, többet, mint a szankciók előtt. Így aztán levonhatjuk azt a következtetést, hogy Európa finanszírozza a háborújukat. Magyarországon is az egekbe szöktek az energiaárak. Ráadásul, ha elhúzódik a háború, akkor sok nyugat-európai országnak nem lesz elég gáza, kőolaja, elektromos árama a termeléshez és a háztartások ellátásához. Ezért aztán érdemes volna újra gondolni a szankciókat, érdemes volna újra tárgyalni az egészet, mert valahogy ezt értelmesen rendezni kell. A magyar állam megpróbálja a háztartásokat az átlagfogyasztás támogatásával megvédeni, az átlagfogyasztás mértékéig tartja a rezsicsökkentést, az üzemanyagárakra a magánemberek számára ársapka van, mint ahogy az alapvető élelmiszerekre is. A hitel moratóriumot meghosszabbítottuk. Ez valószínűleg így helyes, de mennyivel jobb lenne, ha mind erre nem lenne szükség. Mindemellett a nyugdíjasok rendkívüli támogatást kapnak, egy év alatt 14%-kal növeltük a nyugdíjak reálértékét.

 

888.hu: Más országban miért nincs Nemzeti Konzultáció? Miért nem merik megkérdezni az embereket?

Kubatov Gábor: A legviccesebb az, hogy egyes országokban még pellengérre is állítanak bennünket, hogy ez micsoda hülyeség, pedig ez maga a demokrácia. Azt is gondolom, hogy Nyugat-Európában liberális médiatúlsúly van, hogy ott a konzervatív, a migráció- vagy szankcióellenes emberek nem mernek megszólalni.

 

888.hu: Ha a sportról kérdezem, akkor nem kerülhető meg az a kérdés, hogy a gyorskorcsolyázó Liu-testvérek elmentek Magyarországról. Itt hagytak bennünket, ami fáj a magyaroknak. Részint, mert ők is magyarok, ragyogóan beszélik a nyelvet, részint mert csodálatos sportsikereket hoztak nekünk. Ön egy nyilatkozatában arra utalt, hogy itt maradhattak volna, ha az edzőjüket meg tudja fizetni a korcsolyaszövetség.

Kubatov Gábor Nem ismerem mélységében a dolgokat, de azt látom, hogy nagyjából ez volt a helyzet kulcsa. A két fiú két fantasztikus srác. Kutyakeményen dolgoztak, közben jó fazonok, sok gyereknek példát mutatnak. Huszonévesen mégiscsak a világ tetején álltak már mind a ketten. Nyertek olimpiát, világ- és Európa-bajnokságot. Kiváló karakterek. Azt mutatják a gyerekeknek, hogy érdemes a sikerért megszakadni, mert akkor jönnek az eredmények is. Példaképek. Azt hiszem, maradtak volna, csak ehhez Csang Lina edzőasszonyukat meg kellett volna tartani. Amikor korábban én találkoztam Ádóval és Sanyival, ők azt mondták, hogy csak vele akarnak dolgozni. Érdemes lett volna a szövetségnek elmenni a legvégsőkig, vagy még talán azon is túl, bár tényleg nem tudom, hogy mindent vagy többet is megtettek-e, hogy a fiúkat meg tudjuk tartani.

 

888.hu: Van esély arra, hogy visszacsábítsuk őket?

Kubatov Gábor: Politikus vagyok és fradista. Olyat még sohasem mondtam, hogy soha. Mindig és mindent meg kell tenni, hogy a dolgokat rendbe hozzuk. Tudja, küzdeni mindig, feladni soha…

 

888.hu: Ha sport és politika, akkor nem szabad elmenni Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester ellenséges nyilatkozata mellett. Ezt mondta: „Nyilvánvaló, hogy ez egy, az adóforintjainkból felpumpált kirakatcsapat, tele olyan játékossal, akik mielőtt idejöttek, nemhogy Ferencvárosról, de valószínűleg Magyarországról se hallottak. És azért attól nem kell hasra esni, hogy közpénzcsilliárdokból összejön az európai középmezőny alja.”

Kubatov Gábor: Nagy türelmet igényel a politikus asszony viselkedése. Próbáltam vele tisztázni sok mindent, amikor megválasztották polgármesternek. Akkor azt kértem tőle, tárgyaljunk. Volt olyan kedves, el is jött hozzám. Akkor azt mondtam neki, arra kértem, hogy a Ferencvárost ne keverjük bele a politikába. De látom, látjuk, hogy ezt nem tudja megállni. Pedig a Fradi szerintem olyan ügy, ami a kerület jó hírét is viszi. Sokan nem is tudják, de a nemzetközi porondon mi nem Fradiként vagy FTC-ként szerepelünk, hanem mindig azt írják ki, Ferencváros. De a jelek szerint Baranyi Krisztinának ez mindegy... Szeretném lezárni az egész dolgot, mert csak bánt a mostani helyzet, méltatlan a Ferencvároshoz.

 

888.hu: De itt – tudjuk jó – közpénzről jóindulattal is nehéz beszélni.

Kubatov Gábor: Illene tudnia a polgármester asszonynak, hogy mekkorát téved, ha azt mondja: az állami pénzen felpumpált Ferencváros vagy adóforintokkal kitömött Ferencváros. Az európai szövetség, minden évben szigorúan monitorozza a klubokat, így a Fradit is. Az UEFA-nak és az Európai Uniónak van egy szigorú előírása, ami elég bonyolult, de most leegyszerűsítve mondom, konkrétan nem engedi, hogy 30 százaléknál több legyen egy-egy csapat költségvetésében például az állami pénz. Aki ezt túllépi, azt komoly szankciókkal sújtják, kizárják előbb az átigazolásokból, aztán nem engedik indulni a nemzetközi kupákban. Olvasott már bárki olyan hírt, hogy a Fradi ilyen büntetést kapott volna? Nem! Mert betartjuk az UEFA előírásait és egyébként 70 százaléknál is több a piaci alapú bevételünk! Ne felejtsük el, hogy a bejutásért, most ráadásul a továbbjutásunkkal bődületes pénz kapunk, kaptunk az UEFA-tól.

Ha összevetjük az állami támogatásokat és az ingatlanfejlesztési adó- és járulékbevételeket, akkor kiderül, hogy a Magyar Állam 17 milliárd forintot keresett az elmúlt tíz évben a Ferencvároson, ideértve a stadion fölépítését is. Ez olyan matek, amibe nehéz belekötni. Értem én Baranyi Krisztina ellenszenvét, mert azt gondolja, hogy politikai ellenfeleként nekem rosszul kell teljesítenem. De én annak örülök, hogy a Ferencváros a magyar államnak pénzt tudott keresni, nem is keveset. Azaz a Ferencvárost az állam nem támogatta, hanem a területünkön – a mi ötletünk alapján – komoly nyereséget jelentő beruházások zajlottak, beleértve a stadiont is. Hiába egyesek demagóg megközelítése, a Fradi mostanában – mindent figyelembe véve – nemhogy nem kerül egy fillérjébe sem az adófizetőknek, hanem mi fizetünk be az állam kasszájába milliárdokat!

 

888.hu: Gyurcsány Ferenc sportminisztersége idején a Ferencváros éppen telekügyletekkel bajlódott. A telekeladás alapot jelenthetett volna arra, hogy a Fradi kikerüljön a pénzügyi slamasztikából, s egy olyan pályára álljon, ami a Kubatov-éra eredményességének irányába mutat. Gyurcsány azonban ezt megakadályozta.

Kubatov Gábor: Ha megnézzük, sok évtizedre visszamenőleg, a baloldal kormányzása idején a Ferencváros helyzete mindig nehéz volt. Olyan még nem fordult elő, ha a baloldal volt kormányon – ideértve a kommunista éveket is –, hogy a Ferencvárosnak könnyű lett volna. Mi nem kérünk többet, mint a többi klub, mindig csak annyit, hagyjanak minket normálisan gazdálkodni, meg élni. Most ez a szabadság megadatott. Nagy szerencse, hogy a munkatársaimmal tudunk is élni ezzel a szabadsággal, és ilyen teljesítményt sikerült nyújtani. Szerintem az egész magyar hazának nagy büszkeség, hogy az Európa Liga legjobb 16 csapata közé verekedte be magát a Ferencváros. Mindezt úgy, hogy a legkisebb költségvetésű klub mi vagyunk.

 

888.hu: És ugyancsak a Gyurcsány-időszak volt, amikor a Ferencváros három évig a másodosztályba kényszerült, noha minden ügyével kapcsolatos perét megnyerte. Kisteleki István akkori MLSZ-elnök, a Fradi kizárója most nyilatkozott. Szerinte rossz döntés volt a csapat kizárása, de igazságos.

Kubatov Gábor: Nem volt igazságos, sőt, jogszerűtlen volt, ezt bírósági ítélet is kimondta sok évvel később. Hagyjuk ezt az egészet, mert már elmúlt és ebből a kínzásból mi, ha évekkel később is, mint lehetett volna, de megerősödve jöttünk ki és csak erőt gyűjtöttünk arra, hogy utána ide tudjunk jutni.

 

888.hu: Kubatov Gábor neve jelkép a Fradi élén. A klub csúcsra járatásának szimbóluma. Meg lehet ezt az elmúlt 11 éves időszakot ismételni?

Kubatov Gábor: Én úgy tekintek rá, hogy nem vagyunk a csúcson. Még annyi minden van feljebb. Nem is gondolkodom ebben. Tavasszal három párharcra vagyunk az Európa Liga döntőjétől. Én azt nézegetem, hogy szépen, egyesével, hogyan tudnánk még tovább lépni.

 

888.hu: Ennek az impozáns teljesítménynek komoly velejárója a nemzeti öntudat kitapintható erősödése. Az a túlcsorduló érzés, amit a csapat tagjai a stadionban a szurkolókkal közösen produkálnak, régen nem volt jelen a meccseken.

Kubatov Gábor: Nem véletlenül éneklik a meccs végén a Himnuszt. Az azért nagyon megható. A nagy győzelmek után azt gondolják, hogy mi magyarok képesek vagyunk erőn felüli teljesítményre. Ez óriási dolog. Elég megnézni a labdarúgó-válogatottunkat, hogy úgy tudunk kimenni egy meccsre, hogy változott a hozzáállás. Most már azt kérdezzük: félünk a németektől? Nem! Féljenek ők. Félünk az angoloktól? Nem, nem félünk egyáltalán. Féljenek tőlünk ők.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK

Nézőpont: Brüsszel megbukna egy valódi jogállamisági vizsgálaton

Ez derült ki a Nézőpont Intézet elemzéséből, amelyet a jogi és politikai fejlemények figyelembevételével készített a jogállamiság helyzetéről az Európai Unió intézményeiben.

Három gyanúsítottat tartóztattak le a budapesti utcai támadások miatt

A bíróság három gyanúsítottat letartóztatott a budapesti utcai támadások miatt, egy német nővel szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el, de az ügyészség az ő esetében fellebbezett a nő letartóztatása érdekében – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Ursula von der Leyen: az Európai Bizottság újabb szankciókat javasol Oroszország és Irán ellen

„Az orosz gazdaság zsugorodik, de fenn kell tartani a nyomást, ezért az Európai Bizottság egy újabb, tizedik szankciócsomagot javasol Oroszország ellen, ez kereskedelmi tilalmakra és az országba irányuló technológiaexport ellenőrzésére vonatkozik” – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Orosz részvétel esetén Ukrajna távol marad az EBESZ Parlamenti Közgyűlésének bécsi ülésétől

Az ukrán küldöttség távol marad az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Parlamenti Közgyűlésétől Bécsben, február 23-án és 24-én, ha azon orosz képviselők is részt vesznek – idézte az ukrán küldöttség vezetőjének levelét az APA osztrák hírügynökség.

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

Őrizetbe vettek a svájci parlament előtt egy férfit, akin robbanószerre utaló nyomokat találtak

A svájci rendőrség kedden őrizetbe vett egy férfit, akin robbanószerre utaló nyomokat találtak a berni parlament előtt.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

Átlépte a 40 ezret a halálos áldozatok száma

Kedden átlépte a 40 ezret a február 6-i törökországi földrengések halálos áldozatainak a száma.

Tárgyalás Kirgizisztánnal, csökkenő bűnelkövetés

Tárgyalás Kirgizisztánnal, csökkenő bűnelkövetés

Hazánkat pedig most Svédországgal keverték össze...

Eltávolítják a kínai gyártmányú biztonsági kamerákat az ausztrál politikusok irodáiból

Biztonsági kockázatok miatt több tucatnyi kínai gyártmányú biztonsági térfigyelő kamerát távolítanak el az ausztrál politikai élet szereplőinek irodáiból – közölték az ausztrál kormány illetékesei, miután alig egy hete a védelmi minisztérium a saját irodáival kapcsolatban már hasonló lépést jelentette be.

Stratégiai egyetértés van Magyarország és Franciaország között az atomenergia fontosságát illetően

Stratégiai egyetértés van Magyarország és Franciaország között az atomenergia fontosságát illetően

A berlini kormány továbbra is blokkolja, hogy a Siemens Energy a korábbi megállapodások értelmében leszállítsa az irányítási rendszert az új paksi reaktorblokkokhoz, miközben a német vállalat konzorciumi partnere, a francia Framatome esetében már megtörtént a jóváhagyás – jelentette ki kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Párizsban.

Szerb elnök: Szerbia nem fejlődhet az Európai Unió nélkül

Szerbia nagyon sok szempontból függ az Európai Uniótól, és nem léphet előre az EU nélkül – hangoztatta Aleksandar Vučić szerb elnök kedden Belgrádban annak kapcsán, hogy aláírták a Szerbia energiarendszerének támogatására szolgáló, 165 millió euróról szóló szerződést Belgrád és Brüsszel között.

Nagymértékben csökkent az elkövetett bűncselekmények száma az elmúlt években

„A magyar rendőrök munkájának köszönhetően az elmúlt évtizedben sikerült 60–70 százalékkal csökkenteni az elkövetett bűncselekmények számát“ – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Sárbogárdi Rendőrkapitányság új épületének átadásán.

Szijjártó: Lehetővé kell tenni a kelet-nyugati együttműködés helyreállítását

A nagy és erős országok döntéshozóinak felelősségük, hogy ne szakítsanak meg minden köteléket Kelet és Nyugat között, illetve ne lehetetlenítsék el az együttműködés helyreállítását – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Párizsban.

Meghívták az Ázsia Játékokra az orosz tornászokat és birkózókat

Oroszország torna- illetve birkózó szövetsége kedden közölte, hogy meghívást kapott az idei Ázsia Játékokra, amelyen már olimpiai kvótát lehet szerezni 2024-re.

Bajnokok Ligája – Párizsi csatárcsillagokat kell semlegesítenie a bajoroknak

Megkezdődnek a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelmei. Tavaly november végén találkoztak legutóbb a legjobbak, azóta túl vagyunk a világbajnokságon, nyilván ez is hatással lesz az erőviszonyokra. A nyolcaddöntőben nincsenek könnyű, előre lefutott mérkőzések, így a ma esti Paris Saint-Germain–Bayern München találkozó is az abszolút háromesélyes kategóriába tartozik. A 16 között egyébként 4-4 angol és német csapat képviselteti magát, köztük a magyar válogatott Szoboszlai Dominiket is Willi Orbánt, valamint az egyelőre sérült Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig.

Halálra gázolt a villamos egy idős nőt a fővárosban

Halálra gázolt a villamos egy idős nőt a főváros X. kerületében kedden délelőtt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Orbán Viktor a kirgiz államfővel tárgyalt

Orbán Viktor a kirgiz államfővel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt Szadir Zsaparov kirgiz államfővel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Klímatudatosan kialakított közpark épül a belvárosban

A kialakítás során érvényesülő zöld szemlélet jegyében olyan különleges megoldásokat alkalmaznak, mint a zöldtető, a függőleges zöldfelületek és a zöld buszmegálló.

Varga Mihály: Növekedési fázisban maradt a magyar gazdaság

Az elhúzódó orosz-ukrán háború és a brüsszeli szankciók ellenére is növekedési fázisban maradt a magyar gazdaság tavaly – jelentette ki a magyar pénzügyminiszter kedden Brüsszelben.

Nagy Márton: Válság közepette is kivételesen teljesített a magyar gazdaság 2022-ben

A háború és a magyarok által elutasított, káros brüsszeli szankciók sújtotta gazdasági válsághelyzetben is kivételesen teljesített a magyar gazdaság – jelentette ki keddi közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a KSH legfrissebb jelentését kommentálva.

Csaknem másfél kilogramm drogot találtak három dílernél Taktaharkányban

Csaknem másfél kilogramm „kristályos anyagot”, 13 millió forintot és éles lőfegyvert, valamint lőszereket és hangtompítót foglaltak le a rendőrök, miután rajtaütöttek három férfin a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Taktaharkányban – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a police.hu oldalon.

A Fehér Ház szerint a hétvégén lelőtt repülő tárgyak nem földönkívüli eredetűek

Az Észak-Amerika felett lelőtt titokzatos légi eszközök nem földönkívüli eredetűek és nem jelentenek katonai veszélyt a lakosságra – közölte hétfőn a Fehér Ház illetékese és az amerikai védelmi miniszter a hétvégén történt három incidensről.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint erkölcsileg nagyon aggályos ez a viselkedés

A köznevelési intézmény dolgozóinak a diákok fejlődésének elősegítése a feladata, így bár jogilag nem, de erkölcsileg számonkérhető Bite Zsolt magatartása – mondta a Magyar Nemzet kérdésére a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter. A vezető szerint Bite felelőtlenségét az is mutatja, hogy azzal védekezve tett közzé vetkőzős videókat, hogy ahhoz nem férnek hozzá 18 év alattiak. Ám ez manapság már könnyen megkerülhető.

Szijjártó: Most az emberéletek megmentése a legfontosabb, ehhez véget kell érnie a háborúnak

Most a legfontosabb feladat az emberéletek megmentése, ehhez azonnali tűzszünetre van szükség, és meg kell kezdeni a béketárgyalásokat, ezek nélkül ugyanis nem lesz béke Ukrajnában – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Minszkben.

Mentegeti magát a pedofil tanár, szigorú feltételekkel épül a debreceni akkumulátorgyár

Mentegeti magát a pedofil tanár, szigorú feltételekkel épül a debreceni akkumulátorgyár

Négy embert vettek őrizetbe eddig a budapesti utcai támadások ügyében.

Leopard harckocsikkal gyakorolnak ukrán katonák Lengyelországban

Andrzej Duda lengyel elnök és Mariusz Błaszczak kormányfőhelyettes a kiképzés helyszínére látogattak.

Léggömbháború: a kínaiak és az amerikaiak egymásra mutogatnak

A két nagyhatalom állítja, hogy a másik kémkedik az ő légterében.

Kocsis Máté: Ameddig akár csak egyetlen pedofil is keresi a jogi kiskapukat, addig dolgunk van

Kocsis Máté: Ameddig akár csak egyetlen pedofil is keresi a jogi kiskapukat, addig dolgunk van

A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán reagált a pedagógustüntetéseket szervező tanár botrányára.

Négy embert vettek őrizetbe eddig a budapesti utcai támadások ügyében

Négy embert – két német, egy olasz és egy magyar állampolgárt – vett őrizetbe a rendőrség eddig annak a társaságnak a tagjai közül, amely a gyanú szerint a napokban viperákkal, boxerekkel és más eszközökkel támadott meg járókelőket Budapest közterületein – közölték a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfői sajtótájékoztatóján.

A tavalyi orosz gázexport mintegy a negyedével csökkent

Tavaly 25,1 százalékkal, 184,4 milliárd köbméterre csökkent Oroszország gázexportja az Északi Áramlat vezetékek ellen elkövetett szabotázs és az európai kereslet visszaesése folytán – derült ki az energetikáért is felelős orosz miniszterelnök-helyettes hétfői nyilatkozatából.

Idén három hadgyakorlatot tart Fehéroroszországban a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete

Idén három hadgyakorlatot tart Fehéroroszországban a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) – közölte hétfőn a szervezet főtitkára, akit a fehérorosz állami Belta hírügynökség idézett.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Szövetségbe hívom a magyar fiatalokat

Szövetségbe hívom a magyar fiatalokat, legyenek részesei a Magyar Honvédségnek, ennek a bátor, high-tech, a haza védelmének magasztos feladatát végző közösségnek – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a honvédség toborzását támogató kampány nyitórendezvényén, hétfőn a Bálna Budapestben.

Ismét összeül megvitatni a világ helyzetét a soha senki által meg nem választott globalista elit

Ismét összeül megvitatni a világ helyzetét a soha senki által meg nem választott globalista elit

Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum (WEF) alapítója és ügyvezető elnöke hétfőn csatlakozik a 2023. évi dubaji World Government Summit (WGS) éves csúcstalálkozójához, hogy elmondja a fő beszédet.

A kínai parti őrség hadászati lézerágyúval vakította el egy Fülöp-szigeteki járőrhajó legénységét

A Fülöp-szigetek azzal vádolja a kínai parti őrséget, hogy hadászati lézerágyút vetett be egy járőrhajójuk ellen, elvakítva a legénység egyes tagjait a vitatott hovatartozású dél-kínai-tengeri térségben.

Kap egy előzménysorozatot a Grease, nem maradhatnak ki belőle az LMBTQ-karakterek sem

Kap egy előzménysorozatot a Grease, nem maradhatnak ki belőle az LMBTQ-karakterek sem

Mindenkinek annyira hiányoztak az 1978-ban kiadott filmből. Hiánypótló alkotás lesz.

„Az amerikai adófizetők pénzét Soros által támogatott szervezetek kapják”

„Az amerikai adófizetők pénzét Soros által támogatott szervezetek kapják”

Budapestre jött az USAID vezére, hogy a „független médiát” egyengesse, meg az emberi jogokért aggódjon. Az amerikai konzervatívok Twitteren tették helyre.

Szigorú feltételekkel kapott környezethasználati engedélyt a debreceni akkumulátorgyár

Pénzkidobás volt a dollárbaloldalnak Hajdú-Bihar vármegyébe buszoztatni a hőzöngőket.

Silvio Berlusconi az ukrán elnököt bírálta

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt tartja felelősnek a háborúért Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország (FI) olasz kormánypárt elnöke, aki vasárnapi kijelentéseivel a Meloni-kormány Kijev-barát politikáját is bírálta.

Hazaérkeztek a kecskeméti mentőcsapatok Törökországból

Vasárnap este érkezett haza az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület önkéntesei, miután vasárnap evakuáltál őket Hatay-ból.

Importból származó erőszak Gazdagréten

Importból származó erőszak Gazdagréten

Vajon miről ismerszik meg a náci? Barna ingben jár és minden neki nem tetsző embert, eszmét vagy tárgyat meg akar semmisíteni? S miről a báránybőrbe bújt antifasiszta? Sarló-kalapácsos, vörös ingben jár és minden neki nem tetsző embert, eszmét vagy tárgyat meg akar semmisíteni? Mi, illetve van-e különbség közöttük?

Orbánnak még a kézfogása is hergeli a libsiket

Orbánnak még a kézfogása is hergeli a libsiket

Ez a független-objektív életforma elég depis lehet. Mindig, mindenben a rosszat keresni borzasztóan fárasztó.

Az osztrákok nem kérnek a bevándorlókból, fejlemények az EU-s korrupciós botrányban

Az osztrákok nem kérnek a bevándorlókból, fejlemények az EU-s korrupciós botrányban

A menedékkérők többsége regisztráció nélkül jut el Németországba.

Háziőrizetbe helyezték Andrea Cozzolino olasz EP-képviselőt

Háziőrizetbe helyezték Andrea Cozzolino olasz EP-képviselőt

Belga nyomozók szerint az olasz politikus az Európai Parlament tagjaként fogadott el kenőpénzt harmadik országoktól.

A menedékkérők többsége regisztráció nélkül jut el Németországba

A Welt am Sonntag című német hetilap beszámolója szerint a 2022-ben a hatósághoz menedékjogi kérelemmel forduló emberek nagyjából kétharmadáról nincs úgynevezett Eurodac-találat.

Zelenszkij újabb személyek ellen léptetett életbe szankciókat

A szankciók alá vont személyek között van Jurij Csernyicsuk, a zaporizzsjai atomerőmű főmérnökhelyettese, az orosz állampolgárok közül Andrej Petrov, a Roszenergoatom vállalat vezetője és Jurij Usakov, Vlagyimir Putyin orosz elnök külpolitikai tanácsadója.

Nem mindenkire vonatkoznak a szankciók – lebuktak a nagy nyugati multik, hogy Oroszországgal üzletelnek

A Philips és az Unilever is magyarázkodni kényszerül, hogy miért nem vonult ki az orosz piacról.

Tovább gyűrűzik a korrupciós botrány: előzetes letartóztatásba helyeztek egy szocialista EP-képviselőt

Tovább gyűrűzik a korrupciós botrány: előzetes letartóztatásba helyeztek egy szocialista EP-képviselőt

Az Európai Parlamentet érintő korrupciós ügyben folytatott nyomozás részeként az illetékes belga ügyészség vádat emelt és előzetes letartóztatásba helyezte Marc Tarabella belga európai parlamenti (EP-) képviselőt – írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap vasárnap.

Őrizetbe vettek Afganisztánban egy nőjogi aktivistát

Őrizetbe vettek Afganisztánban egy nőjogi aktivistát az északi Tahár tartományban, az ENSZ afganisztáni különleges jelentéstevője az azonnali szabadon bocsátását követelte vasárnap.

Budapesti támadások gyanúsítottjait fogták el

Elfogták egy fiatalokból álló társaság négy tagját szombaton, akik az előző napokban látszólag előzmény nélkül támadtak emberekre a főváros utcáin – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a police.hu oldalon.

Hollik István szerint a dollárbaloldalt és a véleményüket is megvették 4 milliárd forintért

Hollik István szerint a dollárbaloldalt és a véleményüket is megvették 4 milliárd forintért

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a dollárbaloldalt és a véleményüket is megvették 4 milliárd forintért. A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában kiemelte: továbbra sem tudni biztosan, hogy honnan érkezett ez a pénz.

Szijjártó Péter: Életeket menteni csak békével és tűzszünettel lehet

Életeket menteni csak békével és tűzszünettel lehet, ezért Magyarország azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szeretne elérni az ukrajnai háborúban – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az Egyesült Államok újabb azonosítatlan légi eszközt semmisített meg, ezúttal Kanada felett

Az amerikai légierő – Kanada kérésére – megsemmisített egy azonosítatlan, nagy magasságban közlekedő légi eszközt Kanada északnyugati része felett – közölte a kanadai miniszterelnök szombaton.

Az osztrákok kétharmada nem szívesen él együtt a bevándorlókkal

Az osztrákok kétharmada nem szívesen él együtt a bevándorlókkal

Az osztrákok kétharmada „inkább rossznak” vagy „nagyon rossznak” tartja az együttélést Ausztriában a bevándorlókkal és a menekültekkel – derült ki az Osztrák Integrációs Alap (ÖIF) által készített felmérésből.

Élve mentettek ki két gyereket a romok alól Törökországban

Élve mentettek ki szombat éjjel két gyereket a romok alól a földrengés sújtotta Törökországban, csaknem egy héttel a tragédia után. Az ENSZ összesítése szerint a halálos áldozatok száma már meghaladja a 28 ezret Törökországban és Szíriában, és félő, hogy a valós mérleg ennek akár kétszerese is lehet.

Erőszakba torkollott egy brit tüntetés, tizenöt embert letartóztattak

Erőszakba torkollott egy brit tüntetés, tizenöt embert letartóztattak

Tizenöt embert, köztük egy 13 éves gyermeket is letartóztattak, miután egy menedékkérőknek ideiglenes otthont adó szálloda előtti tüntetés erőszakba torkollott a Liverpool melletti Knowsleyben – közölte szombaton a brit rendőrség.

Kilenc török birkózó vesztette életét

A nemzetközi szövetség (UWW) szombati beszámolója szerint kilenc török birkózó vesztette életét a földrengések miatt Kahramanmarasban.

Joe Biden kereskedelmi korlátozásokról döntött a kínai vállalatokkal szemben a léggömbügy miatt

Az Egyesült Államok kormánya hat kínai légiipari szereplőt sújtott kereskedelmi korlátozással, amelyeket összefüggésbe hoz a feltételezett kínai megfigyelő léggömbprogrammal – jelentette be az amerikai kereskedelmi minisztérium helyi idő szerint pénteken.

Istenkáromlónak vélték, ezért agyonvertek egy férfit Pakisztánban

Pakisztánban fiatal férfiak egy csoportja szombaton agyonvert egy férfit, akit istenkáromlással vádoltak meg – közölte a helyi rendőrség.

Csökkent a magyarországi földgáz- és villamosenergia-fogyasztás decemberben

Csökkent tavaly decemberben az energiafogyasztás Magyarországon az előző évihez képest: a földgázfogyasztás 24 százalékkal, a villamosenergia-felhasználás pedig 8,2 százalékkal esett vissza – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a honlapján publikált adatok alapján.

A teljes baloldal részesült a „guruló dollárokból”

A teljes baloldal részesült a „guruló dollárokból”

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint mára nyilvánvaló, hogy a teljes baloldal – Márki-Zay Pétertől Gyurcsány Ferencig – részesült a „guruló dollárokból” és ezeket a kampányra költötték a törvényeket megkerülve.

A német és az osztrák mentőegységek felfüggesztették a kutatást a romló biztonsági helyzet miatt

Az osztrák és a német szakszolgálatok is felfüggesztették a mentési munkákat Törökország földrengés sújtotta Hatay tartományban a romló biztonsági helyzet miatt. A török elnök a fosztogatókkal szembeni fellépést és a helyreállítási munkálatok heteken belüli elindítását ígérte.

A miniszterelnök levélben keresi meg a nyugdíjasokat

„A napokban Orbán Viktor miniszterelnök levélben keres meg minden magyar nyugdíjast, és tájékoztatja őket arról, hogy februárban dupla nyugdíj érkezik” – közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott.

Brüsszeli korrupciós botrány: újabb politikust tartóztattak le

Nápolyban tartóztatták le Andrea Cozzolino olasz európai parlamenti képviselőt, a brüsszeli korrupciós botrány érintettjét. Igazságügyi források szerint bűnszervezetben való részvétellel, pénzmosással és korrupcióval vádolják – írja a v4na.com.

Orbán Viktor: A migrációs nyomás tovább nő, a határok védelmén múlik Európa jövője

A migrációs nyomás tovább nő, a határok védelmén múlik Európa jövője – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

Oroszország napi 500 ezer hordóval csökkenti olajtermelését márciustól

Emelkedéssel reagált a kőolaj ára arra a bejelentésre, hogy Oroszország márciustól csökkenti olajtermelését.

Lengyelország lezárja a Fehérorosz határátkelőt

Az egyik lengyel-fehérorosz határátkelő lezárásával Lengyelország kiélezi a helyzetet a közös határon – figyelmeztetett a fehérorosz állami határőrizeti bizottság pénteki közleményében.

Varga Judit: Magyarország a nemzettársait féltő anyaországként is tekint a háborúra

Varga Judit: Magyarország a nemzettársait féltő anyaországként is tekint a háborúra

Az 1963-ban Németország és Franciaország között megkötött Élysée-szerződés példájává, öntőformájává vált az országok közötti együttműködéseknek – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter Az Élysée-szerződés hatvan év távlatából című konferencián, pénteken Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Az amerikai képviselőház határozatban ítélte el Kínát a hírszerző léggömb miatt

Az amerikai képviselőház határozatban ítélte el Kínát csütörtökön, az amerikai szuverenitás megsértésével és a nemzetközi közösség félrevezetésével vádolva az ázsiai nagyhatalmat az Egyesült Államokban lelőtt kínai hírszerző léggömb körül kialakult vita részeként.

Megerőszakolt egy migráns? Ne hívd a rendőrséget, különben rasszista vagy!

Megerőszakolt egy migráns? Ne hívd a rendőrséget, különben rasszista vagy!

Az egyik berlini egyetem legalábbis ezzel a kéréssel fordult a lányokhoz. A rendőrség másképp gondolja. Nagy dilemma, hogy mi a helyes döntés.

Elárulták, mikor látogat Ukrajnába Orbán Viktor

Elárulták, mikor látogat Ukrajnába Orbán Viktor

A miniszterelnök sajtófőnöke bejelentette: az ukrán elnök meghívta Orbán Viktort, valamint elmondta azt is, hogy mikor utazik a miniszterelnök Kijevbe.

Amerikai rakétákkal megrakott kamionok karamboloztak Németországban

Amerikai rakétákat és több tonna robbanóanyagot szállító kamionok karamboloztak Németországban – jelentették pénteken hírportálok.

Itt a dollárbaloldal újabb botránya: Márki-Zay elismerte, hogy nem tudnak elszámolni a guruló dollárok elköltésével

Itt a dollárbaloldal újabb botránya: Márki-Zay elismerte, hogy nem tudnak elszámolni a guruló dollárok elköltésével

Miközben az átláthatóság hívének nevezi magát Márki-Zay Péter, egy interjúban beismerte, hogy nincs meg minden szerződés és számla, amellyel a Mindenki Magyarországa Mozgalom a választási kampányköltségeit igazolná. A volt baloldali kormányfőjelölt ezzel elismerte, hogy teljesen átláthatatlan a guruló dollárok, vagyis a külföldről a baloldalnak juttatott kampánypénzek elköltése – írta meg az Origo.

Novák Katalin együttérzéséről biztosította a földrengés szír áldozatainak hozzátartozóit is

Novák Katalin köztársasági elnök együttérzéséről biztosította a földrengés szír áldozatainak hozzátartozóit is.

Románia és Moldova légterén haladt át két orosz rakéta

Áthaladt Románia és Moldova légterén két orosz rakéta pénteken, mielőtt elérte volna Ukrajnát – közölte Valerij Zaluzsnij ukrán vezérkari főnök.

Ursula von der Leyen: Az EU meg fogja erősíteni a külső határokat

Ursula von der Leyen: Az EU meg fogja erősíteni a külső határokat

Az Európai Unió meg fogja erősíteni külső határait, és lépéseket fog tenni, hogy megelőzze az illegális migrációs beáramlást – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az EU-tagországok vezetőinek egynapos csúcsértékezetét követően, péntek hajnalban.

A DK kis gömböcként próbálja felfalni a többi baloldali pártot, amiben elég jól is áll

Egyebek mellett a törökországi földrengés és annak politikai következményeiről, valamint a baloldal vezetőinek évértékelő beszédeiről volt szó az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban, amelynek vendége volt Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Nagy Attila Tibor politikai elemző.

Gulyás Gergely: az Európai Uniónak nincs alternatívája

Pillanatnyilag az Európai Uniónak nincs alternatívája – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Szekszárdon.

Meghaladja a 20 ezret a halálos áldozatok száma

Csütörtök estére meghaladta a húszezret a hétfő hajnali törökországi és szíriai földrengés halálos áldozatainak száma a helyi hatóságok összesítése szerint.

Japánban is észleltek több gyanús léggömböt

Japán az amerikai hatóságok közreműködésével fogja megvizsgálni, hogy milyen jellegű – mindeddig azonosítatlan – repülő tárgyak jelentek meg a szigetország felett az utóbbi években – jelentette be a tokiói kormányszóvivő csütörtökön.

Borult a brüsszeli tapsrend

Borult a brüsszeli tapsrend

Kihúzta a gyufát Klaus Johannis. Orbán Viktorral egyetemben ő sem tapsolta meg Brüsszelben, az uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos találkozójára érkezett Volodimir Zelenszkijt. Bár a magyar kormányfővel ellentétben neki nem rótták fel. Talán majd később az orra alá dörgölik az ováció mellőzését.

Több magyar miniszter is lemondott, a németek kezdenek kijózanodni

Több magyar miniszter is lemondott, a németek kezdenek kijózanodni

Megkezdődött a brüsszeli uniós csúcs egy sztárvendéggel.

Gwendoline Delbos-Corfield alkalmatlanná vált az EP magyarországi jelentéstevői posztjára

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti európai parlamenti (EP-) képviselő Magyarországot érintő példátlanul durva, botrányos kijelentése miatt alkalmatlanná vált az EP magyarországi jelentéstevői posztjára – jelentette ki Gál Kinga és Deutsch Tamás, a Fidesz két EP-képviselője csütörtökön a Roberta Metsolának, az EP elnökének írt közös levelében.

Moszkva következményekkel riogatja az amerikaiakat az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantásáért

Akkor is következményei lesznek az Egyesült Államok számára a publikációnak, amely szerint Washington részese volt az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantásának, ha amerikai tisztségviselők tagadják a benne foglaltakat – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes újságíróknak csütörtökön.

Orbán Viktor: Nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik, nem számolhatunk azzal, hogy hamarosan véget ér

Orbán Viktor: Nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik, nem számolhatunk azzal, hogy hamarosan véget ér

Miután elhúzódik, mi magyarok továbbra is segíteni fogjuk humanitárius eszközökkel az ukránokat, de fegyvereket továbbra se szállítunk. A magyar érdek továbbra is a minél gyorsabb tűzszünet, béketárgyalások és egy tartós békét eredményező rendezés – mondta közösségi oldalára feltöltött videójában a kormányfő.

„Magyarország a béke pártján áll”

Orbán Viktor és az ukrán elnök is részt vett a mai uniós csúcson.

Nézőpont: Brüsszelnek is meg kell fizetnie a határkerítés árát

A magyarok négyötöde (80 százaléka), de még a baloldali választók közel kétharmada (62 százaléka) szerint is hozzá kellene járulnia az Európai Uniónak a határvédelem költségeihez – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Nyolc túlélőt talált eddig Törökországban a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata

Nyolc túlélőt talált eddig Törökországban a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata

Több magyar mentőegység dolgozik a napokban földregés sújtotta Törökországban. Ráadásul sikeresen dolgoznak az embert próbáló, rendkívüli körülmények közepette. A 888.hu a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatától kapott információt, melyből kiderül, hogy kiérkezésük óta nyolc túlélőt találtak Törökországban.

Orbán Viktor tárgyalt Zelenszkij ukrán elnökkel

Orbán Viktor tárgyalt Zelenszkij ukrán elnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Vissza az oldal tetejére