Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orosz részvétel esetén Ukrajna távol marad az EBESZ Parlamenti Közgyűlésének bécsi ülésétől

888.hu

2023.02.15. 11:40

Az ukrán küldöttség távol marad az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Parlamenti Közgyűlésétől Bécsben, február 23-án és 24-én, ha azon orosz képviselők is részt vesznek – idézte az ukrán küldöttség vezetőjének levelét az APA osztrák hírügynökség.

 

Tudomásunkra jutott, hogy az osztrák hatóságok készek vízumot adni az orosz delegáció tagjai számára, ami által az Oroszországi Föderáció parlamenti képviselői részt vesznek a találkozón. Az egyetlen járható megoldás a közgyűlés integritásának megőrzésére, amely megvédi az EBESZ elveit és kötelezettségvállalásait, a közgyűlés téli ülésének elhalasztása.” – írta levelében Mikita Poturajevnek.

A közgyűlés elnökéhez írt levelében az ukrán tisztségviselő hangsúlyozta, hogy amennyiben Oroszországból érkezik egy delegáció, Kijev képviselőinek részvétele a közgyűlés munkájában „lehetetlenné válik”.

 

Az EBESZ Parlamenti Közgyűlésének 22. téli ülését február 23-án és 24-én tartják Bécsben. A fő téma az ukrajnai konfliktus.

 

Az EBESZ Parlamenti Közgyűlése 2022. november 24. és 26. között Varsóban tartotta őszi ülését. A közgyűlés állandó bizottsága akkor nem hozott határozatot az Oroszországi Föderáció tagságának megszüntetéséről. Litvánia és Észtország képviselői csatlakoztak az ukrán delegáció tiltakozásához ebben a kérdésben. Az orosz delegáció nem tudott teljes mértékben részt venni az őszi ülésen, mivel Varsó megtagadta a beutazási vízumot.

Az osztrák külügyminisztérium korábban kifejtette, hogy az ország a nemzetközi jog értelmében köteles vízumot kiadni az EBESZ rendezvényein részt vevőknek. Az orosz delegáció tagjai számára kiadott vízumok azonban csak osztrák területen és csak a téli ülés idejére érvényesek.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére