Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nézőpont: Brüsszel megbukna egy valódi jogállamisági vizsgálaton

888.hu

2023.02.15. 13:40

Ez derült ki a Nézőpont Intézet elemzéséből, amelyet a jogi és politikai fejlemények figyelembevételével készített a jogállamiság helyzetéről az Európai Unió intézményeiben.

 

Az intézet szerdán közölte, hogy nyolc megállapítást tett a jogállamiság brüsszeli helyzetéről.

Értékelésük szerint a jog uralma helyett egyre inkább a jog figyelmen kívül hagyása és a joggal való visszaélés hatja át az EU működését.

Úgy fogalmaztak, hogy az Európai Parlamentben (EP) eluralkodott a büntetlenség kultúrája, miközben az EP szerződésellenesen bővítené hatáskörét a tagállamok rovására. „Az Európai Bizottság pedig már nem a szerződések semleges őre, amióta a Juncker-bizottság megteremtette a politikailag motivált eljárások és döntések kultúráját.” – fogalmaztak.

 

Miközben az uniós intézmények és vezetőik a pluralizmus elkötelezett hívének mutatkoznak, kettős mércével mérik a tagállamokat és a különböző kisebbségi csoportokat, valamint figyelmen kívül hagyják a nemzetállamok vezetőinek, intézményeinek és a nemzetállami népszavazások véleményét.”

– írták.

A Nézőpont Intézet közölte: a szerződéses jogkörök semmibevétele, az intézményes elfogultság, a kettős mérce, a korrupció, és a jogbiztonság hiánya” mind aláássa a jogállamisági elveket az EU intézményrendszerében.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére