Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Twitter feloszlatta tartalomszabályozó tanácsadó testületét

888.hu, MTI

2022.12.14. 10:00

Megszüntette a Twitter a közösségi médiumnál működő úgynevezett Bizalmi és Biztonsági Tanácsot (Trust and Safety Council), vagyis a tartalomfelügyeleti kérdésekkel foglalkozó szakértői testületet.

 

A száztagú, jórészt civilszervezetek, köztük emberi jogi csoportok képviselőit tömörítő tanács hétfőn késő este tartott volna értekezletet, ám az ülés kezdete előtt nem sokkal a tagok emailben arról kaptak tájékoztatást, hogy a Twitter megszüntette a testületet.

A „Twitter” aláírással elküldött elektronikus levél úgy fogalmazott, hogy a „Twittert biztonságos és informatív térré átalakító munka minden korábbinál gyorsabban és erőteljesebben halad”, és örömmel fogadják a feloszlatott tanács korábbi tagjainak ötleteit is arra, hogy miként lehet e célt elérni.
Elon Musk, miután október végén 44 milliárd dollárért megvásárolta a közösségi médiumot, már bejelentette, hogy egy új, tartalomszabályozással foglalkozó tanácsot akar alakítani.
A most feloszlatott Bizalmi és Biztonsági Tanács és az azt korábban vezető Yoel Roth neve az elmúlt másfél hétben többször felbukkant az úgynevezett Twitter-iratokban.

Elon Musk újságírók szerkesztésére bízva hozta nyilvánosságra a cég előző vezetésének idejéből származó belső kommunikáció egy részét, amely bemutatta a tartalomszűrési gyakorlatot, ennek részeként közszereplők bejegyzéseinek korlátozását.

Ilyen korlátozás alá került a 2020-as elnökválasztás előtt Donald Trump akkor hivatalban lévő elnök, akinek fiókját a Capitoliumnál történt, 2021. január 6-i zavargások után felfüggesztették.

Yoel Rothról, a Twitter korábbi bizalmi és biztonsági részlegének vezetőjéről a CNN hétfőn saját értesülésre hivatkozva azt írta, hogy a férfi kénytelen volt elmenekülni otthonából, miután számos fenyegetést kapott a Twitter-iratok nyilvánosságra kerülése után.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére