Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Afgánpedo

Georg Spöttle

2023.02.08. 13:40

Egyszer Kabul oda-vissza

 

Bajban a van a német kormány, hogy mi legyen egy afgán bűnöző sorsa, akit egyszer már kitoloncoltak Németországból, mivel megerőszakolt egy hat- és egy nyolcéves gyermeket. A férfi akkor azzal védekezett, hogy stressz volt az építkezésen, ahol dolgozott és otthon is, mivel a felesége a harmadik gyermekükkel volt várandós. A feszültséget pedig úgy vezette le, hogy megerőszakolta a szomszédasszonya két kisgyermekét.

A gyermekeket és édesanyjukat is olyan sokk érte, hogy utóbbi kérte az önkormányzatot, hogy költöztessék máshova az afgánokat mert nem érzi magát biztonságban és naponta felidézik neki és a kicsiknek a történteket. Az önkormányzat azt tanácsolta, hogy keressenek ők inkább másik lakhelyet maguknak. Logikus, az áldozat adja el a családi házát és költözzön el, mivel nem akarták az afgánokat egy másik önkormányzati lakásba áthelyezni.

Nagy felháborodást váltott ki az a tény is, hogy a 26 éves férfi mindössze három és fél évet kapott. Egy szimpla kis adócsalásért simán ennek a dupláját is kiosztja egy német bíróság. A férfi ráadásul előbb is szabadult majd kitoloncolták Kabulba. A tálibok alatt annyira nem vidám az élet, ezt senki sem vitatja, az elkövető sem érezte túl jól magát a szakállba és Kalasnyikovba öltözött férfiak körében és Iránon, Törökországon, Görögországon, Horvátországon, Ausztrián és Svájcon át visszaszökött Németországba. Ott hamar lebukott és gyorsan bevitték, hogy leülje a maradék pár hét büntetését és jövőhét hétfőn szabad emberként távozhat a büntetésvégrehajtási intézetből.

 

Nem is lehet belegondolni, hogy mit fog érezni szomszédja és a gyermekek, ha meglátják azt a férfit, aki erőszakot tett rajtuk. Ráadásul most ki sem lehet őt toloncolni, mivel a német kormány senkit nem küld vissza Afganisztánba a jelenlegi politikai helyzet miatt. Így a férfit egy nevelőtiszt gondjaira bízták, aki terápiás foglalkozást ír elő neki, munkahelyet keres az elítéltnek és segít neki beilleszkedni a társadalomba.

Remek dolog, csak éppen az áldozatokkal nem törődik az állam. Ez történik most a 33 éves állampolgárság nélküli, palesztin Ibrahim A.-val is. Halálra késelt két embert egy németországi ingázóvonaton és ha leüli a büntetését, nem lehet kiutasítani az országból, mert nincs semmilyen állampolgársága. A férfi a Gázai-övezetből jött, amely igaz a palesztin hatóságok alá tartozik, ám hivatalosan palesztin állampolgárság nem létezik. Komoly gond az is, hogy sok ország vissza sem fogadja a migránsokat, mivel azok semmilyen dokumentummal nem tudják bizonyítani személyazonosságukat.

Több százezer külföldi elkövető van az Európai Unióban, akiket nem lehet hazatoloncolni és sokan már el is tűntek a hatóságok radarjáról. Nem egyszer új álnévvel egy szomszédos uniós országban „kezdenek új életet”, ergo frissen érkezett menekültnek adják ki magukat és ott folytatják bűnözői karrierjüket. Több németországi önkormányzat fordult most Nancy Faeser belügyminiszterhez a tarthatatlan helyzet miatt. Az is komolyan megterheli kisebb teleülések kasszáját, hogy olyan embereknek fizessen segélyt, akiknek semmilyen jogalapjuk nincsen az országban tartózkodni és még bűncselekményeket is elkövetnek.

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére