Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros- és Rockefeller-pénzből nyitna irodát Magyarországon egy „független” médiaszervezet

888

2022.11.07. 12:50

A hírek szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány, a Rockefeller Alapítvány és a Biden-adminisztráció egy „ellenzéki média” szervezetet finanszíroz, amely irodát nyit Magyarországon.

 

Az Internews, a különböző országok „független médiájának” támogatását célzó szervezet állítólag a Biden-kormányzat által biztosított forrásból irodát nyit Magyarországon.

A csoport Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától, a Rockefeller Alapítványtól és számos Szilícium-völgyi technológiai óriástól is kapott támogatást, illetve az új Internews iroda terve a Budapest és Washington D.C. közti növekvő feszültségek közepette születhet meg.

A PestiSrácok értesülései szerint az ellenzéki médiaszervezet az amerikai kormány támogatásával irodát hoz létre Budapesten.

 

Ezt az állítást támasztja alá számos álláshirdetés az Internews weboldalain, amelyek szerint a csoport most „egy amerikai kormány által finanszírozott projekthez” vesz fel munkaerőt, amelynek alapja a magyar főváros.

 

Az egyik bejegyzésben a projektet úgy írják le, mint „egy erős független médiaszektort Örményországban, Grúziában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Ukrajnában, amely ellenáll a sajtó manipulálására, elszigetelésére vagy ellenőrzésére törekvő hatalmi érdekeknek”.

 

 

A legutóbbi projektet az Egyesült Államok kormánya finanszírozta, illetve az Internews Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától, a Rockefeller Alapítványtól, a Rockefeller Brothers Fund-tól és a Rockefeller Family & Associates-től is kap támogatást.

 

Állítólag a nagy Szilícium-völgyi technológiai cégek is finanszírozzák a „független média” szervezetet, és a Google és a Facebook is a csoport adományozóiként szerepel.

 

Úgy tűnik azonban, hogy az Egyesült Államok kormányzati finanszírozása az, amelyre számos kommentelő felfigyelt, és több publikáció is úgy értelmezte az Internews budapesti iroda felállítását a Biden-adminisztráció forrásaiból, mint Amerika újabb kísérletét, hogy beavatkozzon a magyar ügyekbe.

 

A The European Conservative megjegyzi, hogy az Egyesült Államok kormánya már 2017-ben megkísérelte támogatni az úgynevezett „független” médiát az országban, bár az ilyen terveket Donald Trump elnök kormánya állítólag leállította.

 

Trump hivatalból való kilépésével viszont az Egyesült Államok ismét jelentős nyomást gyakorolt ​​Magyarországra, és különösen az elmúlt évben tűnt megromlottnak a viszony Joe Biden demokratái és Orbán Viktor nemzeti konzervatív Fidesze között.

Ennek bizonyítéka az, hogy az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége a múlt hónapban egy videót tett közzé a közösségi médiában, amelyben azzal vádolt magyar médiumokat, hogy „durva, nyugat- és Amerika-ellenes kijelentéseket tettek”.

A videó különböző idézeteket tartalmazó szövegbuborékokból áll, azzal a kérdéssel, hogy az ilyen idézetek Vlagyimir Putyinnak vagy egy magyar kommentátornak tulajdoníthatók-e.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére