Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Transzneműként a műkorcsolya Eb-n is jogod van hülyét csinálni magadból

888.hu

2023.01.30. 10:50

Vajon miért érezte úgy a finn Minna-Maaria Antikainen, hogy a jégen kell valóra váltani álmait? A finnországi műkorcsolya Európa-bajnokság szervezői pedig miért érezték úgy, hogy a nagy álom megvalósításához segédkezet kell nyújtaniuk a férfiból nővé lett „műkorcsolyázónak”? Az espooi Eb-megnyitó rémálommá vált, nemcsak a javakorabeli „sportolónak”, de a nézőknek is. Sőt, inkább nekik.

 

A gyanútlan szemlélő joggal hihette azt, hogy csak tréfáról van szó, és a résztvevő országok zászlaját lobogtató lányok közé véletlenül odakeveredett a vasárnap kora délelőtti, nyugdíjas korcsolyamatiné egyik mellékszereplője. De nem, Minna-Maaria Antikainen afféle sokra hivatott, 59 éves reménységként a hivatalos megnyitó keretében mutatta be lélegzetelállító gyakorlatát. Sokat látott pontozóbírák, szurkolók szeme kerekedett ki a javakorabeli úrhölgy jégre lépésének pillanatában. Az rögtön kiderült, hogy nem korcsolyában látta meg a napvilágot a transznemű Minna-Maaria, mert remegő lábakkal siklott a számára tökéletesen idegen terepnek látszó jégen.

A sportban járatosabbak előtt nyilván felrémlett „Eric, az Angolna”, azaz Eric Moussambani, aki a sydney-i olimpián kis híján belefulladt a medencébe a 100 méteres gyorsúszás selejtezőjében. Az egyenlítői-guineai úszó(?) vergődése kis híján két percig tartott, míg a férfiból nővé lett Antikainen művészi hatású siklását és merész lábemelgetéseit mindössze 20–22 másodpercig élvezhette a publikum, mert utána térdre esett, és csak némi segítséggel volt képes talpra, azaz korcsolyaélre vergődni. Valószínűleg nem bírt úrrá lenni a nagy lehetőség miatt benne tomboló feszültségen, és ezért nem felelt meg maradéktalanul az elvárásoknak. Talán majd legközelebb, ha így folytatja, alighanem ott lesz a világbajnokságon is.

A sportág rajongói nem osztották a szervezők sokszínűség iránti lelkesedését – ugyanakkor az orosz korcsolyázókat száműzték –, mert „szégyenteljesnek és nevetségesnek” tartották az úrhölgy jégre lépését. A finn média politikai korrektség iránt elkötelezett része természetesen világraszóló diadalaként értékelte a produkciót, ám az emberek túlnyomó többsége nem rejtette véka alá a véleményét a közösségi médiában.

„Szánalmas, de nagyon aggasztó a jövőre nézve, hogy egy ilyen alak az igazi nők rovására mutatkozhat be.” – olvashattuk az egyik szemlében Rachida véleményét.

Hala Oukili: „Ez sértés a világ összes nőjére nézve.”

Monsieur N6: „Az általam tisztelt transzidentitás nem jelent engedélyt mindenre. Ez a műsor inkább sértés a transzszexuálisok számára, mint diadal.”

Argenteuilaucoeur: „Ha transznemű vagy, akkor jogod van hülyének lenni?”

Reima Kokkonen: „Elakadt a szavam, ez valami..., valami… Minden passzol a jelenlegi finnországi hangulathoz. A hülyeség a normális.”

 

Minna-Maaria nem titkolja, hogy férfiként látta meg a napvilágot, és csak 43 évesen döntött úgy, hogy inkább nőként folytatja az életét. Gyerekkorában műkorcsolya karrierről álmodott, de csak 50 évesen kötelezte el magát a sportággal. 2017-ben bronzérmet szerzett az oberstdorfi nem hivatalos világbajnokságon. Ott talán jobban ment neki, de azóta mintha egy kissé megkopott volna a tudása.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére