Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Őrizetbe vettek a svájci parlament előtt egy férfit, akin robbanószerre utaló nyomokat találtak

888

2023.02.15. 08:45

A svájci rendőrség kedden őrizetbe vett egy férfit, akin robbanószerre utaló nyomokat találtak a berni parlament előtt.

 

Az incidens nyomán biztonsági okokból evakuálni kellett a törvényhozás épületét.

A férfit gyanús viselkedése és feltűnő külseje miatt tartóztatta fel a biztonsági szolgálat a kora délelőtti órákban.
A Wallis kantonból származó 27 éves férfi golyóálló mellényben volt és pisztolytáskát viselt. Egy gyorsteszt robbanószer nyomokat is kimutatott – ismertette a berni a rendőrség, bár ennek kapcsán nem bocsátkozott részletekbe. A lehetséges indítékról a hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak. A férfi a parlament előtti téren parkoló kocsijához tűzszerészeket riasztottak.

„Az akkori ismereteink alapján nem tudtuk kizárni, hogy robbanószer van a kocsiban a Bundesplatz-on, illetve hogy a jármű különös kockázatot jelent. Ennek eredményeképpen haladéktalanul átfogó biztonsági intézkedéseket léptettünk életbe.” – közölte a rendőrség.

A teret és térségét lezárták, míg a parlamentet és a környező épületeket kiürítették.
A kocsit egy különleges tűzszerészeti robottal ellenőrizték, de nem találták veszélyesnek. A vészhelyzeti intézkedéseket este hét órakor oldották fel.

Az őrizetbe férfit jelenleg orvosi vizsgálatnak vetik alá, hogy megállapítsák egészségi, illetve mentális állapotát. A svájci főügyészség a berni, valamint a wallisi és a szövetségi rendőrséggel karöltve bűnügyi vizsgálatot indított.

 

 

MTI

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére