Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kocsis Máté Orbán Viktor Facebook-bejegyzése alatt tette helyre Gyurcsányt

888.hu

2023.02.09. 21:38

Ennyi.

 

Orbán Viktor miniszterelnök legfrissebb Facebook-bejegyzése alatt keveredett szócsatába Kocsis Máté és Gyurcsány Ferenc, miután a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel való találkozó kapcsán kijelentette: a kormányfő nem a béke, hanem Putyin oldalán áll.

Gyurcsány azt hangoztatta, hogy az orosz elnök háborús bűnös, gyilkos, a gyilkossal pedig nem békét kötünk, hanem megbüntetjük.

A pártelnök megjegyzéseire válaszul a Fidesz frakcióvezetője kiemelte :

Frakcióvezető úr! Meséljen már egy kicsit arról a magánvacsorájáról, melyet Moszkvában egy ukrán étteremben fogyasztott el a Putyin-házaspárral. Lenne kedves a beszélgetés tartalmáról is számot adni? Tudja, az igazság olyan takaró, ami alól kilóg az ember lába.”

− fogalmazott Kocsis Máté.

 

 

Mint ismert, magánjellegű vacsorán fogadta Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz kormányfő és felesége Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát 2009 novemberében, amikor a DK mai elnöke már nem volt Magyarország miniszterelnöke.

 

Putyin és Gyurcsány 2006 és 2007 között egyébként háromszor is találkozott, és Kocsis Máté értékelése szerint „ezek után kezdődött el a Mol kijátszása az oroszoknak”.

A 2007-ben Gyurcsány Ferenc által meglátogatott szaranszki finnugor csúcstalálkozón Putyin elnök még egy csárdást is eltáncolt a Debreceni Hajdú Együttes egyik tagjával. A lépéseket az orosz elnök saját elmondása szerint Gyurcsánytól igyekezett ellesni.

A bukott miniszterelnök és Vlagyimir Putyin emellett a szaranszki repülőtéren is folytatott kétoldalú megbeszélést. A magyar sajtót a kormányfő úgy tájékoztatta, hogy ez a találkozó lehetőséget adott a kétoldalú viszony villámleltárának elkészítésére, így természetesen a magyar–orosz gazdasági együttműködés és kereskedelem mérlegének megvonására, jövőjének felvázolására.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére