Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az anglikán egyház elhagyja a „mi Atyánk” kifejezést az imákból, mert nem elég woke

888.hu

2023.02.08. 12:20

Jézus innentől kezdve gendersemleges lesz.

 

Az anglikán egyház fontolgatja, hogy elhagyja a „mi Atyánk” kifejezést a Miatyánk elejéről és utasítja a papokat, hogy tartózkodjanak a férfi névmások használatától, amikor Istenről beszélnek – olvasható a The Telegraph című brit napilapban.

A lépésre azután szánták el magukat, hogy Joanna Stobart tiszteletes, a guildfordi egyházmegye egyik plébánosa azt állította, hogy egyes papok „befogadóbbá” válásuk érdekében úgy akarnak Istenre hivatkozni, hogy nem használnak névmást, amikor róla beszélnek.

Stobart a következőket írta: „Kérem, a Liturgikus Bizottság tájékoztasson a lépésekről, amelyeket annak érdekében tesznek, hogy befogadóbb nyelvezetet alakítsanak ki a liturgiánkban, és hogy több lehetőséget biztosítsanak azoknak, akik nemi megkülönböztetés nélkül szeretnének beszélni Istenről.”

A jelentés megjegyzi, hogy a lichfieldi püspök, Michael Ipgrave tiszteletes úr válaszában a következőket írta:

 

A Hit és Rend Bizottsággal együttműködve már több éve vizsgáljuk a nemi alapú nyelvhasználatot Istennel kapcsolatban.”

 

 

Az anglikán egyház nemrégiben 100 millió font értékű woke-alapot hozott létre a „rabszolgaság múltbeli hibáinak kezelésére”.

Tavaly júliusban az anglikán egyház nem volt hajlandó meghatározni, a nő fogalmát, mondván, hogy a könyvekben nincs rá definíció. 2021-ben pedig bejelentették, hogy kvótákat vezetnek be a fekete papok számára, hogy előkészítsék az utat a „rasszizmusellenes képzés” számára, valamint „kontextusba helyezik azokat az egyházi szobrokat, amelyek sértőek lehetnek”.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére