Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerika a szövetségesünk

Amerika kapitány

2022.10.18. 15:20

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Ha te is elmondanád a véleményed, küldd el a [email protected] e-mail címre!

 

Magyarország és az Egyesült Államok egymás szövetségesei”

– olvasható az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének hivatalos Facebook-oldalán.

Épp tavaly ünnepeltük az Egyesült Államok és Magyarország diplomáciai kapcsolatainak felvételének 100. évfordulóját. A keleti blokk szétesését követő 30 évben Magyarország nyugati elkötelezettsége egyértelmű volt.

Magyarország 1999. március 12-én a NATO teljes jogú tagjává vált. A belépésről egyébként két évvel korábban népszavazás útján döntöttünk.

Magyarország 2004. május 1-jén belépett az Európai Unióba is. A csatlakozásról szintén demokratikus úton, népszavazáson döntöttünk.

1990 óta az összes amerikai elnök találkozott személyesen a magyar kormányfőkkel vagy államfőkkel. A magyar-amerikai kereskedelmi kapcsolat egyértelmű sikertörténet, az Egyesült Államok jelenleg a második legnagyobb exportpiac és a második legfontosabb kereskedelmi partner az Európai Unión kívül.

Magyarország teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségeit, szövetségeseivel kiegyensúlyozott, partneri viszony fenntartásában érdekelt.

Tehát igen, Magyarország és az Egyesült Államok egymás szövetségesei!

Jó tudni, hogy David Pressman amerikai nagykövet is hasonlóan látja!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére