Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A görögök mindenkinek beintenek

Bertha László

2015.11.02. 14:02

Már legalább 600 ezer bevándorló érkezett meg a görög partokra, az ország politikája pedig még sok gondot okozhat.
GÖRÖGORSZÁG, 14:02

A legfrissebb hírek szerint összesen 19 migráns vesztette életét vasárnap az Égei-tengeren, az áldozatok többsége nő és gyerek. A tragédiák gyakorlatilag mindennapossá váltak a görög partoknál, amiben nagy szerepet játszik az egyre kiszámíthatatlanabbá váló időjárás.

Az elmúlt héten több mint 80-an haltak meg. A pénteki szerencsétlenség után a görög kormányfő, Alekszisz Ciprasz „végtelen bánatát” fejezte ki, majd azzal vádolta Európát, hogy „krokodilkönnyek” mögé bújik.

A görögök azonban továbbra sem hajlandóak együttműködni a török parti őrséggel, illetve más katonai vagy rendőri segítséget sem akarnak elfogadni a válság kezelése érdekében. A Welt am Sonntag című német lap szerint erről maga Ciprasz tájékoztatta Angela Merkelt.

A lap értesülései szerint Görögország semmilyen módon nem hajlandó együttműködni Törökországgal, mert nem kívánnak félreérthető gesztusokat tenni a területi kérdések miatt. A fejetlenségnek köszönhetően az embercsempészek szinte háborítatlanul tevékenykedhetnek az Égei-tengeren.

Ebben az évben már legalább 600 ezer bevándorló érkezett meg a görög partokra. Görögország politikája pedig sok gondot okozhat még a német kancellárnak is. Merkel tervének egyik központi eleme volt a görög-török uniós határvédelem megszervezése, ez pedig azt jelenti, hogy a kancellár már csak a török államfőre számíthat.

A lap információi szerint a kancellár normális körülmények között soha nem utazott volna el két héttel a parlamenti választások előtt Törökországba, hogy az államfővel és a miniszterelnökkel tárgyaljon. A hírek szerint a török államfőnek Merkel látogatása volt az egyik feltétele a bevándorlási válság kezeléséért.

(INDEPENDENT, KATHIMERINI, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére