Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Özönvízre készül Los Angeles

Nagy Gábor

2015.11.07. 17:21

Miután évekig a szárazság volt az úr, most viharokra, heves esõzésekre, áradásokra és földcsuszamlásokra kell felkészülnie Kaliforniának.
KALIFORNIA, 17:20

El Niño úton van!

A Los Angeles-i városvezetők arra figyelmeztetnek, hogy a lakosságot fel kell készíteni a várható éghajlati jelenség veszélyeire.

Eric Garcetti, a város polgármestere pénteken aláírta az El Nino munkacsoport által kidolgozott válságmenetrendet. 13 kaliforniai város önkormányzata most együtt dolgozik azon, hogy felkészülhessenek a várható veszélyre.

A várt kommunikációs nehézségekre a szolgáltatók is felkészülnek.

Los Angeles megállapodást írt alá több amerikai telekommunikációs céggel, hogy növeljék a hálózatok teljesítményét a viharok idején. A város szerződést kötött több céggel is, hogy segítsék az élelmiszer és a menhely-ellátást a katasztrófa után.

Az idei El Nino-t a szakértők az 1982-83-as, és az 1997-98-as viharhoz hasonlítják. Előbbi több mint 1000 otthont semmisített meg Santa Barbara és a mexikói határ között, utóbbi több mint 500 millió dolláros kárt okozott, és 17 ember halt meg.

Az El Niño egy olyan jelenség, amely a tengervíz áramlásával van összefüggésben és ciklikusan jelentkezik. A Csendes-óceáni térség Egyenlítő keli területe karácsony táján erősen felmelegszik, hatására aszályos, száraz időszak lép fel Afrikában, Ausztráliában, a Karib-tengeren és az Egyesült Államok nyugati partján pedig órási esőzések fordulhatnak elő.

(Los Angeles Times)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére