Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai bombákkal szórják majd Jement

Bertha László

2015.11.16. 20:42

Az amerikai kormány jóváhagyta Szaúd-Arábia ajánlatát több mint 19 ezer hagyományos és intelligens bomba megvásárlására.
WASHINGTON, 20:42

Az amerikai kormány jóváhagyta Szaúd-Arábia ajánlatát több mint 19 ezer hagyományos és intelligens bomba megvásárlására – adta tájékoztatásul hétfőn az amerikai védelmi minisztérium.

Szaúd-Arábia 2015 márciusában indított légitámadásokat a síita húszi lázadók ellen Jemenben. A hivatalos közlések szerint Szaúd-Arábia fegyverkészlete igencsak kiapadt, mivel aktívan részt vesz több terrorizmus elleni hadműveletben is. Az amerikaiak legutoljára légvédelmi rakétákat adtak el több milliárd dolláros értékben a közel-keleti országnak.

A szaúdiak a legújabb megállapodás értelmében a legmodernebb intelligens bombákhoz jutnak hozzá, de olyan kiegészítőket is kapnak, amelyek a régebbi típusú bombákat is GPS alapúvá alakítja át.

Az amerikai védelmi minisztérium szerint ez gyarapítja Szaúd-Arábia azon képességét, hogy megfeleljen a jelenlegi és a jövőbeli kihívásoknak a hadműveletek során, illetve az üzlet előmozdítja a térség stabilitását is.

Az 1,29 milliárd dolláros megállapodásnak a kongresszus adhat zöld utat, ha a döntést egy hónapon belül nem bírálja felül.

A jemeni háború kitörése óta több mint 500 gyermek vesztette már életét, a szaúdiak fellépése pedig több szempontból is ellentmondásosnak számít az országban.

(Yahoo News)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére