Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kommersz pia nemcsak butít, hanem öl is

888.hu

2015.11.24. 11:58

Az utóbbi két hétben minimum 25-en haltak meg a többnyire interneten rendelt "márkás", de hamisnak bizonyult italoktól Oroszország különbözõ régióiban.

Legutóbb például heten vesztették életüket Krasznojarszkban. Az áldozatok Jack Daniel’s márkájú whiskyt rendeltek az interneten, de az üvegben metilalkohol volt. A belügyminisztérium területi főosztálya több mint kétezer üveg hamisított whiskyt foglalt le egy krasznojarszki raktárban.

Vlagyimir Markin, a szövetségi nyomozó bizottság szóvivője elmondta, hogy az utóbbi hetekben több tucatnyian betegedtek meg hamisított alkoholtól. Az áldozatok azután szenvedtek mérgezést, hogy olcsó márkásnak hirdetett italokat vásároltak az interneten. Egy kemerovói gyárban például 11 tonna hamisított italt foglaltak le, amelyet egyfajta orvosi fertőtlenítőből, ecetsavból és glükózból állítottak elő.

Oroszországban egyébként komoly problémát jelent az alkoholizmus. A magas halálozásban az egyik legfőbb ok. Egy tanulmány szerint az elmúlt évtizedben a férfiak halálának 30 százalékát, a nők halálának pedig 15 százalékát az alkohol okozta.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére