Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bankkártyát elõ, itt a fekete péntek!

888.hu

2015.11.27. 10:07

Egymilliós rohamra számítanak a netes piacon.
BUDAPEST, 10:00

A „Black Friday”, azaz fekete péntek amerikai találmány. Közel ötven éve kerítenek rá sort a hálaadást követő pénteken. Nálunk sem ismeretlen a karácsonyi őrület, az elmúlt néhány évben már a TV csatornákon is reklámozzák a „kedvezmények napját”. A Media Markt és az NRC marketingkutató közös felmérése szerint a 18-59 éves internetezők 72 százaléka hallott már az akciókról, és harmaduk tervezi is, hogy kihasználja a kínálkozó alkalmat.

A felmérésben résztvevőknek az ár, a választék, és jó garancia a legfontosabb. Az elektronikai termékeket (azon belül is a számítástechnikai cikkeket) övezi a legnagyobb érdeklődés, de sokan vásárolnánk, ruhát, könyvet, kozmetikumot is.  

A válaszadók több mint fele idén már online vásárolna, ami nem is csoda, hiszen a KSH szerint az elmúlt években folyamatosan növekedett a hazai internetes piacterek forgalma. Bár tavaly már minden ötödik magyar vásárló a neten is költötte a pénzét, van még mit behoznunk, hiszen az EU-s átlag ennél jóval magasabb: a lakosság 40 százaléka nemcsak a boltokban, de onlájn is vadássza az akciókat.

A netes piacok fellendülése máshol is kifejti hatását. A csomagküldő szolgálatok forgalma 2005 és 2014 közt majdnem a hétszeresére emelkedett. Ez tavaly a kiskereskedelem 2 százalékát, azaz 145 millió forintot tett ki.

A sors keze, hogy idén a Black Friday és a „fogyasztói böjtként” ismert  Ne vásárolj semmit nap, egyre napra esik.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére