Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyelekkel játsszunk a nyolcaddöntõben

Horváth József György

2015.12.11. 23:29

A magyar nõi kézilabda válogatott a lengyelekkel játszik az negyeddöntõbe kerülésért a dániai nõi kézilabda-világbajnokságon.

Csoport harmadik lengyel barátaink kezdhetnek aggódni. A magyar lányok remek formában, 4 győzelemmel és egy vereséggel, csoport másodikként lépnek a pályára a dániai világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A magyar csapat eddig 75-ször találkozott a lengyel válogatottal, 63-szor nyert, 4-szer döntetlent ért el, és 8-szor kikapott. A legutóbbi összecsapásra 2009. november 21-én került sor Győrben, a Pannon Kupán, akkor a magyarok 32-22-re diadalmaskodtak.

Németh András szövetség kapitány csapata úgy lett csoportjában a második, hogy a londoni olimpián döntős montenegróiak péntek este legyőzték a házigazda dánokat, így csoportelsőként várják a folytatást. A nyolcaddöntő az olimpiai kvóta megszerzése szempontjából rendkívül fontos, mivel a vasárnapi-hétfői nyolcaddöntők győztesei egészen biztosan részt vehetnek majd az olimpiai kijutásról határozó márciusi kvalifikációs tornán.

A magyar lányok a házigazda dánok szerdai kiütése után a csoport utolsó mérkőzésen, pénteken este a japánokat verték 31-21-re.

A nyolcaddöntő mérkőzés időpontja egyelőre még nem derült ki, mivel nemzetközi szövetség előzetes programja szerint a magyar-lengyel találkozót hétfőn rendeznék, mert a szintén 16 közé jutott dán, svéd, német és norvég együttesnek vasárnapra van foglalt időpontja. A dánok és a svédek azonban éppen egymással találkoznak, így van esély vasárnapi összecsapásra is. A döntés legkésőbb szombaton délelőtt megszületik.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére