Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztria meggyorsítaná a migránsok deportálását

888.hu

2015.12.20. 14:10

Faymann: nem lehet úgy tenni, mintha minden embernek valóban lenne indoka a menedékkérelemre.
AUSZTRIA, 14:10

Egy vasárnapi lapinterjú szerint az osztrák kancellár gyorsítaná a menekültstátussal nem rendelkező illegális bevándorlók visszaküldését.

Werner Faymann szerint nem lehet úgy tenni, mintha minden embernek valóban lenne indoka a menedékkérelemre.

 2016-ban az a cél, hogy kevesebb menekült legyen Ausztriában, ezt pedig úgy érhető el, ha rendet tesznek a zűrzavarban".     

– nyilatkozta az Österreich című osztrák lapnak a kancellár.

Faymann kissé nyakatekert logikával kifejtette, hogy szerinte 2015-ben Ausztria nagyon jól teljesített, de ehhez az is hozzátartozik, hogy a menekültek csaknem 95 százaléka csupán átutazó volt. Majd hozzátette: jövőre a menekülthelyzet az ideihez képest akár rosszabb is lehet.

Nem tudjuk, hogy Szíriában vagy az egész régióban miképpen alakulnak a dolgok, de a telet nem szabad összekeverni a helyzet javulásával"

 – mondta a szociáldemokrata politikus.

Az osztrák belügyminisztériumnak már meg is van a "mesterterve", miszerint szórólapokkal segítenének a menekülteknek eligazodni az osztrák alapértékek, valamint a mindennapi élet fontos és alapvető szabályai között. Még grafikákkal is készülnek a migránsoknak, amik többek között a demokrácia, a vallásszabadság és a jogállamiság értékeit hangsúlyozzák, a nők és férfiak közötti egyenjogúságot, a gyermekek jogait, az erőszak-ellenességet, valamint az azonos nemű párok közötti partneri kapcsolat szabadságát.

Hasonló tematikájú kiadványt Salzburgban is terjesztenek már a migránsok között, a városban 1300 menekült kap szállást jelenleg.

Az év végéig Ausztriának 15 ezer helyet kell teremtenie a kvótarendszer alapján átvállalt menekültek befogadására, mostanáig 73 ezer kérelmezőt helyeztek el, vagyis több mint kétszer annyit, mint tavaly.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére