Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

2015 magyar sportsikerei

888.hu

2015.12.24. 09:55

Szép volt, lányok! Szép volt, fiúk!
Kijutott az Eb-re a fociválogatottunk

Először úgy volt, hogy legjobb harmadikként kijuthatunk, de persze az a minimális esélyű forgatókönyv jött be, ami szerint nem. A legtöbben már legyintettek, hogy szokás szerint nem lesz kinek drukkolni jövő nyáron. Aztán jött a norvégok elleni két győzelem, megtört a 30 éves átok: ott leszünk az Eb-n.

Mi rendezzük a 2017-es vizes vb-t

Magyarország történetében a legnagyobb sportesemény lesz a FINA-világbajnokság. Közvetlenül a vb után, szeptemberben döntenek a 2024-es nyári olimpia helyszínéről is, tehát egy sikeres magyar rendezés nagy lökést adhatna Budapest pályázatának.

Kijutott a vb-re a hokiválogatottunk

Első és utolsó alkalommal 2008-ban jutottunk a világelitbe, az volt a magyar jégkorong hőskorszaka. Idén ismét sikerült a bravúr, így 2016-ban a legerősebb válogatottak ellen játszhatnak a mieink.

Világ- és Európa-bajnokok lettek úszóink

Az európai éremtáblázat első helyén végeztünk, köszönhetően annak a 11 aranynak, amit úszóink szereztek. Ebből Hosszú Katinka hatot, Cseh Laci hármat, Verrasztó Dávid és Bernek Péter egyet-egyet jegyzett. Jól szerepeltünk a kazanyi vizes vb-n is, onnan 3 aranyat vittünk el.

Döntőbe jutottak a veszprémi kézisek

2002 óta először játszhatott a bajnoki trófeáért a Veszprém. Az EHF Bajnokok Ligája idei kiírásában a Kiel legyőzésével jutottak a srácok a döntőbe, ahol a Barcelona állította meg őket.

Kint voltak az Eb-n a röplabdázóink

Közel 30 év után először jutottak ki rangos versenyre a női röpisek, ráadásul a 2015-ös Eb-n egy győzelmet is bezsebeltünk, így 3. helyen zártuk a csoportkört.

A vb kapujában a futsalosaink

A selejtezőcsoport második helyén, a belgák és az angolok legyőzésével továbbjutott a fustal válogatott. Jövő februárban sorsolják ki, kivel kerülünk össze a play-offban, a párharc győztese kijut a 2016-os kolumbiai vb-re.

Két szó: Dárdai Pál

Szövetségi kapitányként felélesztette a válogatottat, a Hertha trénereként pedig sztáredzővé válhat Dárdai Pál. Vezetésével a német klub a 3. helyén várja a tavaszi szezont, ráadásul ha februárban legyőzi másodosztályú ellenfelét, a Német Kupa elődöntőjébe vezeti csapatát.

2016-ban is:
hajrá magyarok!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére