Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ítéletidõ az Egyesült Államokban

Bertha László

2015.12.26. 21:41

Erdõtûz és tornádó pusztít az USA-ban.
USA, 21:41

Kalifornia déli részén több mint ezer hektáron pusztít az erdőtűz, míg az ország délkeleti területein tovább emelkedett a tornádók halálos áldozatainak száma.

A kaliforniai erdőtűz helyi idő szerint pénteken késő este kezdődött, az erős szél és a szárazság miatt pedig igencsak gyorsan terjedt. A helyi hatóságok közlése szerint mintegy 1200 hektáron ég az erdő a Los Angelestől mintegy 100 kilométerre található Ventura környékén. A lángokkal több mint 600 tűzoltó küzdött szombaton, de egyelőre még nem sikerült megfékezni a tűz terjedését.

Az erdőtűz egyelőre nem okozott sem sérülést, sem pedig számottevőbb anyagi kárt, de 30 ház lakóit ki kellett telepíteni.

Mindeközben 15-re emelkedett a halálos áldozatok száma az USA délkeleti részén tomboló tornádók következtében. Mississippi államban nyolcan, Tennessee-ben hatan, Arkansasban pedig egy 18 éves fiatal vesztette életét.

Az Egyesült Államok déli részén szerda óta tombol az ítéletidő, emiatt több ezren töltötték áram nélkül a karácsonyt.

Az előrejelzések szerint a szélsőséges időjárás továbbra is folytatódik: nagy viharokkal, jelentős hóeséssel, jégesővel és helyenként áradásokkal kell számolni, melyek Texast, Oklahomát, Új-Mexikót, Missourit és Kansast sújthatják a leginkább.

(CBS News, USA Today, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére