Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Irán: nincs különbség az ISIS és a szaúdi királyság között

Sümeghi Lóránt

2016.01.04. 12:53

Az iráni felsõ vezetés szerint a szaúdiak módszerei nem különböznek szélsõséges terroristáéktól.
TEHERÁN, 12:53

Az iráni felső vezetés szerint a szaúdiak módszerei nem különböznek szélsőséges terroristáéktól.

Az Iráni Iszlám Köztársaság legfelsőbb vallási vezetője, Homeini ajatollah szerint a megegyező jogi és vallási iskolát követő Szaúd-Arábia és Iszlám Állam között egyáltalán nincs különbség, mindkettő egyaránt ártatlanok vérét ontja.

Az főpap egy képet is közzétett saját honlapján, amellyel a két szélsőséges politikai rendszer azonosságaira próbálta felhívni a figyelmet. A fehér ruhás alak a szaúdi királyság hóhérát, míg a fekete ruhás egy Iszlám Állam kivégzőkatonáját reprezentálja.

A szunnita iszlám egyik legradikálisabb vahhabita irányzatát képviselik a szaúdiak, amely élesen szemben áll az muzulmán hit bármely konform vagy újításra hajazó irányzataival. A megtorló jellegű lefejezésekkeresztre feszítések bevett gyakorlatoknak számítanak az országban.

Az olaj-nagyhatalom északi régiójában jelentős siíta kisebbség él, amelyet hosszú évek óta rendszeresen elnyom a szunnita többség. A kisebbségi felkelések gyakran torkollottak erőszakba, továbbá kiskorúak kivégzésébe is. A napokban az eldurvuló erőszak-sorozat miatt Iránnal meg is szakította az olaj-nagyhatalom a diplomáciai kapcsolatot.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére