Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2016.01.06. 07:59

A bevándorlók agressziójáról nem tudósít a német közmédia; Cameron sürgeti a brit kérdés megoldását; Vízkereszt napja van.
1. A bevándorlók agressziójáról nem tudósít a német közmédia

Egyszerű hibának nevezte a német ZDF közszolgálati televízió azt az esetet, hogy elfelejtettek beszámolni a szilveszteri erőszakcselekményekről, melyet a bevándorlók követtek el Kölnben és Hamburgban. A bevándorlók több erőszakos bűncselekményt is elkövettek: raboltak és nőket zaklattak. Ez persze nem volt annyira fontos hír, hogy bekerüljön a híradóba, hiszen minek is „feleslegesen” hergelni a közvéleményt. A ZDF szerint csak a rendőrségi bejelentésekre vártak, akik – ugyancsak kissé megkésve – január 4-én adtak tájékoztatást a bűncselekményekről. Merkel komoly következményekről beszél az események kapcsán.

2. Cameron sürgeti a brit kérdést

Egy hónap múlva dönthetnek az Egyesült Királyság követeléseiről az unióban. A brit miniszterelnök, David Cameron abban bízik, hogy végre a migránsválság mellett az Egyesült Királyság jövője is szóba kerülhet. Az ügy kiemelt jelentőségű az EU jövőjét illetően. Cameron csütörtökön Magyarországon is látogatást tesz, hogy Orbán Viktorral egyeztessen. A látogatást természetesen hatalmas várakozás, illetve felkészülés előzi meg. A brit kormányfő érkezése miatt kiemelt biztosítással készül a magyar terrorelhárítás, hiszen vezető európai politikusként ott szerepel a terroristák célpontjai között.

3. Vízkereszt napja van

Ma van vízkereszt napja, ezzel pedig véget ér a karácsonyi ünnepkör. A vízkereszt az egyik legősibb keresztény ünnepnek számít. Korábban ezt a napot a napkeleti bölcsek imádása, Jézus megkeresztelkedése, illetve első csodájának jegyében tartották számon. Az ünnephez számtalan népszokás tartozik, azonban ma már csak az él, hogy ilyenkor kell leszedni a karácsonyfát. Az ünnepi hangulat helyett marad a csípős hideg, meg a latyak és a szürkeség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére