Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezrek menekülnek törökországi harcok elõl

888.hu

2016.01.28. 17:28

Ezrek hagyják el otthonukat a délkelet-törökországi hideg télben a biztonsági erõk és a Kurdisztáni Munkáspárt fegyveresei között zajló összecsapások miatt.
ANKARA, 17:28

Egyre többen hagyják el otthonukat a délkelet-törökországi hideg télben a biztonsági erők és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei között zajló összecsapások miatt.

Diyarbakir város lakosai zömmel azután indultak útnak, hogy szerdán délben a tartomány kormányzója Sur történelmi körzetének újabb öt kerületében kijárási tilalmat rendelt el, de - a Hürriyet című török ellenzéki napilap beszámolója szerint - sokan már a tiltás kiterjesztése előtt útra keltek. Sur tizenöt kerületében már december 2-a óta kijárási tilalom van érvényben, hogy a biztonsági erők el tudják távolítani a PKK barikádjait és robbanószerkezeteit.

A török hadseregdecemberben indított nagyszabású hadműveletet a főleg kurdok lakta délkeleti országrészben. Recep Tayyip Erdogan államfő közölte, hogy a hadsereg fellépése addig tart, amíg meg nem tisztítja a térséget a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyvereseitől.

Az otthonukat elhagyók között van, aki vállára vetett ágyneműjével gyalogol, mások talicskán tolják hűtőszekrényüket, mosógépüket vagy szőnyegeiket. Olyan is van, aki beteg, kerekesszékes rokonát menekítette ki a várható harcok elől – jelentette a Dogan török hírügynökség.

Az összecsapások miatt eddig körülbelül 20 ezren kényszerültek arra, hogy elhagyják otthonaikat. 

Egy, a Habertürk című napilap tudósítójának nyilatkozó, neve elhallgatását kérő suri lakos arról számolt be, hogy a biztonsági erők közölték vele: azonnal elhagyja otthonát vagy arra később már nem lesz lehetősége. A Vatan című napilapnak egy nyolcvanéves férfi arról beszélt, hogy a térségben olyan hideg van, hogy azt a szabadban senki nem tudja tartósan elviselni. Az újság megszólaltatott egy négygyermekes anyát is:

Albérletben élek, még a villanyszámlát és a vízdíjat sem tudom fizetni, hova menjek? Négy gyerekkel ki fogad be?"
 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére