Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Izraelnek le kellett állítania buldózereit

888.hu

2016.02.02. 20:18

Még kedd reggel több tucat palesztin ház bontásának látott neki egy katonai területté nyilvánított ciszjordániai övezetben az izraeli hadsereg.
IZRAEL, 20:18

Még kedd reggel több tucat palesztin ház bontásának látott neki egy katonai területté nyilvánított ciszjordániai övezetben az izraeli hadsereg, ám a legfelsőbb bíróság még délelőtt leállíttatta a buldózereket.

A bíróság közbelépéséig huszonnégy házat romboltak le, tizenkét család, mintegy nyolcvan ember vált átmenetileg hajléktalanná.

A bontást a Ciszjordánia civil ügyeit felügyelő izraeli katonai hatóság rendelte el, mert szerintük nem volt rájuk építési engedély, és zárt katonai övezetben húzták fel őket. A hatóság azt állítja, hogy azért határoztak a házak felszámolásáról, mert az építés körüli, elhúzódó jogvita eredménytelenül zárult.

A legfelsőbb bíróság azonban az ügy tisztázásáig, de legalább február kilencedikéig felfüggesztette a bontást, pedig elvben májusban jóváhagyta engedély nélkül épült házak lebontását.


A hadsereg a hetvenes évek elején nyilvánította zárt katonai övezetté a "918-as számú", mintegy 298 négyzetkilométeres területet Ciszjordánia déli határvidékén, de izraeli emberi jogi mozgalmak szerint megszállt területeken, így Ciszjordániában is jogellenes katonai övezetet létrehozni.

(MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére