Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyiptom lehet a migránsok útvonalának új kiindulópontja

888.hu

2016.02.28. 13:18

Ráadásul az új útvonalon az ISIS-szel és al-Kaidával szövetséges csoportok is egyszerûbben jutathatnak majd terroristákat Európába.
KAIRÓ, 13:18

A Reuters szerint az Európai Unió komolyan tart attól, hogy a migránsokat Európába szállító embercsempészek Egyiptomba helyezték át székhelyeiket.

A migránsok nyolcvan százaléka tavaly az Égei-tengeren át érkezett Törökországból Görögországba, a többi pedig Líbiából indulva érkezett Olaszországba. Azonban a Líbiában folyamatosan romló állapotok miatt  az embercsempészek Egyiptomba települnek át.

Ez azt jelenti, hogy hosszabb utat kell majd megtenniük, de az embercsempészek arra számíthatnak, hogy a nemzetközi hajózási útvonalak elérése után utasaikat megmentik és Európába viszik.

A problémát tovább fokozza, hogy a tisztviselők szerint az egyiptomi útvonalon az ISIS-szel és al-Kaidával szövetséges csoportok is egyszerűbben jutathatnak majd terroristákat Európába.

A fő aggodalmunk, hogy a csempészek és migránsok között szintúgy megtalálhatók lesznek a Sínai-félsziget Iszlám Állammal és al-Kaidával szövetséges militánsok is

 – nyilatkozta egy tisztviselő a Reutersnek.

Ráadásul Kairónak a migráció visszaszorítása csak sokadlagos fontosságú, ezért nem is várható, hogy különösebb lépéseket tegyenek az embercsempészek visszaszorítása érdekében
 

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére