Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezárhatja a kormány a déli befogadóállomásokat

888.hu

2016.03.04. 11:08

Lázár János szerint a kérdésben már szerdán megszülethet a döntés.

Szerdán tárgyal a kormány az ország déli határa mentén található befogadóállomások bezárásáról – jelentette be Lázár János.

Nincs szó nagy, állandó befogadóállomások létesítéséről, de ha a bevándorlókat ideiglenesen el kell helyezni valahol, az nem a déli határ közelében fog megtörténni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén.

Inzultálja a helyieket a táborban élő több mint kétszáz, Magyarországra illegálisan érkezett migráns, akik miatt a tanyákon élők sincsenek biztonságban. Ezért a közgyűlés úgy döntött, kezdeményezi a környező települések számára biztonsági kockázatot jelentő nagyfai ideiglenes befogadóállomás bezárását.

Kiderült az is, hogy a közgyűlés nem járul hozzá, hogy Hódmezővásárhelyen a város nyugalmát megzavaró gazdasági bevándorlókat helyezzenek el vagy telepítsenek át kötelező kvóták alapján más uniós országból. Az emberiességi szempontok figyelembe vétele érdekében azonban 2016-ban több mint 3 millió forint támogatást nyújtanak a menekültek ellátását segítő állami, önkormányzati vagy civil szervezetek számára.

Mintegy 3000 migráns érkezett idén Magyarországra, közülük mindössze 160-an vallották magukat szírnek, túlnyomó többségük nem háborús menekült, hanem gazdasági bevándorló – mondta Lázár János. Elsősorban a szerb határon át érkeztek, de már olyanok is vannak, akik Románia irányából jöttek.

Az előkészületek már megkezdődtek, így ha a migrációs nyomás nyomás áttevődik a keleti határra, akkor a kormány készen áll arra, hogy akár néhány hét alatt biztonsági határzárat építsen ki a teljes, 470 kilométer hosszú román határszakaszon – jelentette ki a miniszter.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére