Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kim Dzsongun körmére égnek a szankciók

888.hu

2016.03.06. 11:58

Észak-Korea egyre nagyobb árat fizet keménykedésért. A diktatórikus ország ellen csúcsra járatják a szankciókat. Vasárnap lefoglalták a kommunista rezsim egyik kereskedelmi hajóját a Fülöp-szigeteken.
FÜLÖP-SZIGETEK, 11:58

Észak-Korea egyre nagyobb árat fizet keménykedő politikájáért. A diktatórikus ország ellen csúcsra járatják a szankciókat. Vasárnap lefoglalták a kommunista rezsim egyik kereskedelmi hajóját a Fülöp-szigeteken.

A szigetország kormánya kijelentette, hogy ezzel a lépéssel kívánják segíteni Észak-Korea megregulázását.

A hajó neve Jin Teng és sierra leonei zászló alatt utazott. A partiőrség arra figyelt fel, hogy a hajó nem felel meg bizonyos biztonsági előírásoknak. A tulajdonos az Ocean Maritime Management, ami egy észak-koreai cég és azóta szerepel az ENSZ feketelistáján, amióta 2014-ben fegyvereket próbáltak átcsempészni a Panama-csatornán.

A szankciók azután pörögtek fel, hogy a közelmúltban a kommunista állam kísérleti nukleáris robbantást és hordozórakéta teszteket hajtott végre. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa az eseményeket provokációnak tekintette és szigorította a szankciókat Észak-Korea ellen.

A kereskedelmi hajó pálmarostokat, pálmazsírt és egyéb termékeket szállított volna a koreai-félszigetre. A 21 fős legénységet most hazadeportálják.

A szankciók minden Észak-Koreába tartó szárazföldi, vízi és légi eszköz átkutatására kötelezik az ENSZ tagállamainak hatóságait. A kommunista rezsim nem exportálhat semmilyen nyersanyagot, valamint nem importálhat semmilyen fegyvert.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére