Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem árt néha unatkozni, sõt

888.hu

2016.03.06. 21:28

Nagyon felpörgött a világ. Néha állj meg egy kicsit és unatkozz.

Eléggé felpörgött a világ körülöttünk. Manapság a sok teendő és lehetőség mellett nincs ideje unatkozni az embereknek. Ez azonban nem biztos, hogy jól van így. Az unatkozás néha pozitív irányba tudja terelni az embert.

Előhívhatja belőlünk a kreativitást

Kutatások azt mutatták ki, hogy ha unatkozunk, akkor gyakran elkalandozik a figyelmünk és álmodozni kezdünk. Ilyenkor beugorhat valamilyen – jó értelemben vett – őrült ötlet vagy nagy gondolat.

Arra figyelmeztet, hogy valamit hiányzik

Ilyenkor jelzi az agyunk, hogy épp nem olyasvalamit csinálunk, amit szeretnénk, vagy ami jó lenne nekünk. Pont ez az, ami motivál minket arra, hogy keressünk valamilyen tevékenységet, amivel lefoglaljuk magunkat.

Céltudatosabbá tesz

Az unatkozás közben szőtt álmok néha nagyon hasznosak, mert ilyenkor elkezdünk tervezgetni és végiggondolhatjuk az aznapi vagy a következő napi terveinket és így jobban tudunk majd fókuszálni ezekre. Sokszor hosszabb távon gondolkodunk és ez segít elérni a céljainkat.

Növeli a produktivitást

Az álmodozás sokszor nemhogy hátráltatja a napi munkát, de fel is pörgethet. Persze azért nem ildomos túlzásba vinni.

Jobb emberré válhatsz

Amikor unatkozunk, akkor néha úgy érezzük, hogy létünk céltalan és csak élünk bele a világba. Emiatt dönthetnek úgy az emberek ilyenkor, hogy hasznossá teszik magukat, valamilyen karitatív tevékenység végzésével..

Ez lehet a boldogságod kulcsa

A híres filozófus, Bertrand Russell úgy gondolta, hogy ha valakinek túl sok izgalom van az életében az egy iszonyúan fárasztó dolog. Ráadásul idővel a kezdeti öröm csökkenni fog és végül átmegy az egész adrenalinvadászatba. Szerinte az, hogy az ember néha unatkozzon, nagyon fontos ahhoz, hogy valaki boldog legyen.

Az élet rövid, egyél sok palacsintát.

(Business Insider)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére