Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szeptemberben avatják szentté Teréz anyát

Sümeghi Lóránt

2016.03.15. 12:18

A Ferenc pápa vezette keddi vatikáni bíborosi tanácskozás úgy döntött, hogy szeptember 4-én avatják szentté.

A Ferenc pápa vezette keddi vatikáni bíborosi tanácskozás úgy döntött, hogy szeptember 4-én avatják szentté.

A tájékoztatás szerint a szertartást a római Szent Péter téren tartják majd, továbbá gondosan ügyeltek arra, hogy az indiai Kolkatában 1997. szeptember 5-én elhunyt Teréz anyát, a halála évfordulója előtti vasárnap avassák szentté.

Az indiai püspökök abban reménykedtek, hogy a szentté avatást Kolkatában tarthatják, azonban a helyszín mégis a Vatikán lesz, így Ferenc pápa pontifikálja majd a szentté avatási misét. Ez ígérkezik az idei szentév egyik tömegeseményének, amelyre a legtöbb zarándok érkezhet az egész világból. 

Ferenc pápa még decemberben hagyta jóvá az illetékes vatikáni kongregáció döntését kalkuttai boldog Teréz, más néven Teréz anya szentté avatásáról. A szegényeket segítő szerzetesnőt az irgalmasság rendkívüli szentévében kanonizálják. A szentté avatási ügyekben döntő vatikáni kongregáció elismerte a Teréz anya közbenjárására történt csodát, ami a kanonizáció, a szentté avatás feltétele.    

Az albán nemzetiségű Teréz anya 1910-ben az akkor az Oszmán Birodalomhoz tartozó Szkopjéban született.  A szegényekért és betegekért végzett szolgálatáért 1979-ben Nobel-békedíjjal tüntették ki. II. János Pál pápa 2003-ban avatta boldoggá a római Szent Péter téren háromszázezer hívő előtt. 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére