Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német migránsok az ingatlanpiacra is hatással lesznek

Sümeghi Lóránt

2016.03.15. 15:28

A német Postbank tanulmánya szerint a túlzott népességnövekedés felfelé fogja húzni a német ingatlanárakat.

A német Postbank tanulmánya szerint a túlzott népességnövekedés felfelé fogja húzni a német ingatlanárakat.

Félelmetes statisztikák derültek ki abból a felmérésből, amelyet a Deutsche Postbank rendelt meg annak érdekében, hogy érdemi stratégiák alapján tudják ingatlanfejlesztéseik terveit előkészíteni. Ugyanis 2030-ra úgy vélik, hogy közel egy millió migráns fog menekültstátuszt kapni, amelyből az következik, hogy ilyen mértékben képtelen lesz lépést tartani az ingatlanpiac.

A legfrissebb jelentések szerint már most mintegy 3,5 százalékkal drágultak a német ingatlanok négyzetméterenkénti ára, azonban a szakértők szerint ez még csak a kezdet. Elsősorban Berlinben várható a legdrasztikusabb drágulási-hullám, amely akár elérheti otthononként a 14,5 százalékos ár-alapú növekedést is.

Eközben a német fejlesztési miniszter, Barbara Hendricks már előrejelezte, hogy legalább 350 000 új lakóházra lenne szükség, hogy képesek legyenek otthonokat biztosítani az érkezők számára. Ám sokak szerint még ennél is több új épületre lenne szükség most, hogy már jócskán átlépte az egy milliót azoknak a száma, akik illegálisan lépték át az európai határokat.

(RT)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére