Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar Kupa: az Újpest hozta a kötelezõt

888.hu

2016.03.16. 19:05

A labdarúgó Magyar kupa elsõ elõdöntõjében az Újpest hazai pályán magabiztos, 2-0-ás gyõzelmet aratott a Békéscsaba felett. A meccs embere egyértelmûen Lencse László volt.

Az első mérkőzést a Megyeri úton rendezték. Ennek egyértelmű esélyese a bajnokságban harmadik helyezett Újpest volt a sereghajtó Békéscsaba ellenében. Ez viszont kupa-meccs volt, ráadásul a fináléba jutástért küzdött a két lila-fehér csapat, így nem feltétlenül kellett a papírformára hagyatkozni. A fővárosi együttes nem akart semmit sem a véletlenre bízni, és egyből a mérkőzés elején támadólag lépett fel. A vendégek csak nyomozták a labdát, ritkán találkoztak vele. Egyetlen pozitívum az volt, hogy masszívan védekeztek, az Újpest nem nagyon tudott helyzetbe kerülni. A csípős, hűvös időben tisztességesen gyűrték egymást a csapatok, de a színvonal hagyott némi kívánnivalót maga után.

 

A félidő derekán volt egy érdekes szituáció, amikor a vendégek tizenhatosán belül egyértelműen Vaskó kezére pattant a labda, amiért büntető járt volna az Újpest javára, de Solymosi sípja egészen érthetetlen módon néma maradt, pedig 6 méterre állt az esettől és senki nem takarta a kilátást. Kellemetlen, hogy ez volt a félidő legizgalmasabb megmozdulása. Solymosi elszundíthatott az esetnél, ahogyan páran a lelátókon. Érdemes megemlíteni ezen a ponton, hogy hányan döntöttek úgy, hogy a helyszínen tekintik meg a mérkőzést. A nézők száma - megér egy kapaszkodást - 825, azaz nyolcszázhuszonöt szurkoló. Megdöbbentő.

A második félidő már mozgalmasabbra sikeredett és ez egyértelműen Lencse Lászlónak volt köszönhető. Ez a játékrész úgy kezdődött, mint ahogyan zajlott az első: támadott az Újpest.  Ennek az 52. percben érett be meg a gyümölcse, amikor Lencse László 10 méteres lövése utat talált a Békéscsaba hálójába. Teljesen megérdemelt volt a hazaiak vezetése.

 

A gól után végre eszébe jutott a Békéscsabának, hogy kicsit focizni is kellene, mindjárt élvezetesebbé vált a mérkőzés. Olykor el is jutottak Balajcza kapujáig, de az túlzás, hogy infarktus közeli állapotba kergették az újpesti védelmet. De legalább elkezdett kopni a fű az Újpest térfelén is.

A 86. percig kellett várni az újabb gólig, ekkor újra Lencse villant. Apró szépséghiba, hogy óriási lesből került helyzetbe, a játékvezetőhöz az asszisztens is csatlakozott a szunyókálásban. A csatárt ez nem érdekelte, ha már kilépett akkor beverte a hazaiak - és saját maga - második gólját.

Már a 93. percben jártunk, amikor Lencse mesterhármast is elérhetett volna: szemben állt az üres kapuval, de megvárta, amíg beér a védő és nem kaput, hanem az embert lőtte telibe.

Az Újpest 2 gólos előnnyel várja a békéscsabai visszavágót, amelyet április 13-án rendeznek.

MAGYAR KUPA
ELÕDÖNTÕ, 1. MÉRKÕZÉS:

ÚJPEST–BÉKÉSCSABA 2–0 (0–0)

ÚJPEST: Balajcza – Diarra, Kecskés, Litauszki, Mohl (Bardhi, 60.) – Balogh, Windecker, Szankovics (K. Hazard, 81.), Andrics – Lencse, Kabát (Angelov, 59.).

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

BÉKÉSCSABA: Polekszics (Mursits, 69.) – Bényei, Fehér Zs., Vaskó, Damjanovics – Svedyuk (Paukner, 62.), Spitzmüller, Piermayr, Fabio – Calvente, Punosevac.

Vezetőedző: Zoran Szpisljak
 

Gól(ok): Lencse (52., 86.)  

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére