Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Topless tüntetésért ítélték el a baloldali aktivistát

Sümeghi Lóránt

2016.03.19. 14:58

A spanyol baloldali, populista Podemos nevû párt egyik aktivistáját és egyben képviselõjét több mint négyezer euróra büntették meg, miután félmeztelenül tüntetni kezdett egy katolikus templomban.

A spanyol baloldali, populista Podemos nevű párt egyik aktivistáját és egyben képviselőjét több mint négyezer euróra büntették meg, miután félmeztelenül tüntetni kezdett egy katolikus templomban.

Rita Maestre, a Podemos tagja a hangja helyett a pólóját emelte fel annak érdekében, hogy az egyház befolyása ellen tüntessen. A jelenleg képviselőként tevékenykedő szélső baloldali politikus a Vatikán túlzott hatalmára próbálta ezáltal felhívni a figyelmet, továbbá a nők egyenlőségét is napirendre tűzte a performansz keretében. 

Azonban a bíróság nem fogadta elmondása szerint kellően nyíltan tevékenységét, miután több mint négyezer euróra büntették meg. A vallásgyalázással és a közszemérem sértéssel kapcsolatban felelősségre vont hölgy a bíróság elmondása szerint azért nem kapott súlyosabb pénzbüntetést, mert nem vetkőzött teljesen meztelenre.

A politikus szerint semmi kivetni való nincs abban, hogy valaki meztelenül jelenjen meg valahol, azonban a parlamentben még egyszer sem gyakorolta e nyitott életszemléletét. A Podemos már több ízben felszólalt annak érdekében, hogy az eleve szekularizált spanyol állam még inkább tartózkodjon az egyházzal való együttműködéstől, legyen szó bármilyen kérdésről.

(The Local)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére