Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emelték a terrorkészültséget Magyarországon

888.hu

2016.03.22. 10:58

Orbán Viktor kettes fokozatúra emelte a terrorkészültséget a brüsszeli terrortámadások hatására.

A miniszterelnök 2-es fokozatúra emelte a magyar terrorkészültséget a brüsszeli terrortámadások után –írja az Origo.hu Belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva. A négyfokozatú skálán az egyes szint a legmagasabb.

A miniszter utasította a Terrorelhárítási Központot, hogy helyezze magát készültségbe. A belügyminiszter utasította a rendőrséget is, hogy fokozott szolgálatot lásson el a magyarországi nemzetközi repülőtereken.

Orbán azonnali és folyamatos tájékoztatást kért az illetékes külügyi, rendvédelmi és terrorelhárítási szervek vezetőitől. Az esetleg szükségessé váló intézkedésekről ezek alapján születhet döntés.

Mi történik most Magyarországon?

Ennek megfelelően járőröket és páncélozott gépjárműveket vezényelnek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, továbbá a metrók területén és a Parlament előtti Kossuth téren a Terrorelhárítási Központ munkatársai is megjelennek. 
Eddig a négyfokozatú skálán a hármas szint volt érvényben.

Pintér kiemelte: a kormányfő addig rendelte el ideiglenesen a kettes fokozatot, amíg nem tisztázódik, hogy mi történt pontosan Brüsszelben, és mi várható Európa más országaiban.
 

Nincs magyar áldozat

A brüsszeli magyar nagykövetségnek nincs tudomása magyar áldozatról vagy sérültekről a repülőtéren és az uniós negyed közelében történt robbantásokban - közölte Nagy Zoltán, Magyarország brüsszeli nagykövet. 

(Origo, MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére