Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A segélyszervezetek is menekülnek Idomenibõl

Bertha László

2016.03.23. 14:38

Több száz bevándorló tüntet a görög-macedón határon fekvõ idomeni átkelõnél, a legtöbb humanitárius szervezet megkezdte munkatársainak kivonását a helyszínrõl, mivel tartanak az erõszak elszabadulásától.
IDOMENI, 14:38

Több száz bevándorló tüntet a görög-macedón határon fekvő idomeni átkelőnél, a legtöbb humanitárius szervezet megkezdte munkatársainak kivonását a helyszínről, mivel tartanak az erőszak elszabadulásától.

A macedón határzár ellen tiltakozó bevándorlók eltorlaszolták a síneket, illetve megakadályozzák a segélyszervezeteket az ételosztásában. A bevándorlók kedd este feldühödtek helyzetükön, emiatt a vacsora elfogyasztását is megtagadták – még azoktól is, akik kértek volna.

Ha nem tudunk innen továbbmenni, akkor mindannyian itt akarunk meghalni.”

– mondta egyikük a helyszínen lévő riportereknek.

Az ENSZ menekültügyi szóvivője szerint az emberek elkeseredettsége már olyan szintre jutott, hogy magukban is kárt tehetnek. Becslések szerint több mint 13 ezer bevándorló vár arra Idomeniben, hogy továbbmehessenek Nyugat-Európa felé. Legtöbbjük természetesen Németországba szeretne eljutni.

A Törökországgal megkötött uniós megállapodás értelmében, vasárnaptól minden Törökországból érkezett illegális bevándorlót visszatoloncolnak. A segélyszervezetek szerint a döntés elsietett volt, mivel kidolgozatlan a terv megvalósítása. A legtöbb humanitárius szervezet egyébként lázadozik az uniós csúcson meghozott döntés ellen. Egyes csoportok emiatt is döntöttek úgy, hogy elhagyják a helyszínt:

Nem leszünk eszközök a tömeges kitoloncolásban.”

– mondta a Norvég Menekülttanács helyi vezetője, Marie Elisabeth.

(MTI, Kathimerini)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére