Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bolgárok kínozzák a migránsokat

888.hu

2016.04.12. 20:38

Óriási felháborodást keltett Bulgáriában egy amatõr felvétel, melyen civilek õriznek megkötözött migránsokat.
SZÓFIA, 19:00

Óriási felháborodást keltett Bulgáriában egy amatőr felvétel, melyen civilek őriznek megkötözött migránsokat.

UPDATE: 

Letartóztattak egy férfit, aki videóra vette, amint megkötöz három migránst a török határnál, és a felvételt közzétette. Azt üvöltötte nekik, hogy azonnal menjenek vissza Törökországba. Bojko Boriszov miniszterelnök eleinte dicsérte a „fiúkat”, azokat az önvédelmi csoportokat, amelyek a határ mentén alakultak. Később a jogvédő szervezetek tiltakozásának hatására visszakozott.

Az amatőr videót hétfőn osztották meg a Facebookon, a felvételen pedig három Törökország felől érkező, földre taszított migráns látható, akik összekötött kézzel fekszenek az őket őrző civilek mellett - írja az Express brit lap.

Már korában is előfordult hasonló eset, így az emberi jogvédő csoportok újból aggodalmukat fejezték ki a brutalitás miatt.

Az említett esetek megszaporodása már a bolgár hatóságok fülébe is eljutott, akik egy Bulgárián át vezető újabb migrációs útvonal kialakulásától tartva hétfőtől megháromszorozták a bolgár határt védő katonák számát.

A Balkán még mindig Balkán
A bolgár határőrség vezetője, Antonio Angelov bevallotta, hogy bár törvényellenes volt a bevándorlók megkötözése, ő személy szerint dicséretben részesítené az átszökő migránsokat letartóztató csoportot.
 
Az egyik önkéntes migránsvadász zászlóaj csoporttagja, Szlav Szlavov – aki a bolgár kormánypártnak is tagja – egy interjúban üdvözölte a népi milícia ötletét. 
A hét elején egy hasonló csoportnak még pénzdíjat is adott 23 migráns elfogásáért a bolgár kormány.

A csapatot még a bolgár miniszterelnök is felhívta telefonon, hogy személyesen gratuláljon nekik.

A bolgárok már hónapok óta aktívan segítenek a határőrség munkájában. Egy  férfi februárban négykerekű quad motorkerékpárjával üldözte a bevándorlókat.

(MTI, balcanicaucaso.org, Express)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére