Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vádat emeltek az izraeli katona ellen

Bertha László

2016.04.18. 16:58

Emberölés és kötelességszegés miatt vádat emeltek az ellen az izraeli katona ellen, aki a sebesült, földön fekvõ palesztin merénylõt fejbe lõtte Hebronban.
TEL-AVIV, 16:58

Emberölés és kötelességszegés miatt vádat emeltek az ellen az izraeli katona ellen, aki a sebesült, földön fekvő palesztin merénylőt fejbe lőtte Hebronban.

A katonai ügyészség február végén indított nyomozást gyilkosság vádjával, de végül csak emberölés vétkével nyújtották be a vádiratot a jaffói katonai törvényszéken. Az ügyészség álláspontja szerint a földön fekvő palesztin nem veszélyeztette a katonát és környezetét.

A hatóság szerint az izraeli katona tettével indokolatlanul megsértette a katonai szabályzat tűzparancsra vonatkozó eljárását.

A katona ügyvédje elmondta, hogy védence megfelelően járt el, mivel nem lehetett biztos abban, hogy valóban ártalmatlanná vált a palesztin merénylő. Szerinte ezt bizonyítja, hogy a videofelvételeken a késelő mozgására, valamint a robbanószerkezetre figyelmeztető hangokat lehet hallani.

Az emberöléssel vádolt izraeli katona családja tüntetést tervez Tel-Avivban, ahol a férfi szabadon engedését fogják követelni. A katona megvádolása éles vitákat váltott ki az izraeli jobboldalon. Az oktatási miniszter, Naftali Bennet például azzal vádolta meg a hadsereget, hogy nem nyújt támaszt a nehéz körülmények között harcoló katonáknak. Az ügy miatt heves társadalmi viták is folynak a közösségi médiában.

(MTI, Time)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére