Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa Breivik-szindrómában szenved

Horváth József György

2016.04.24. 13:38

Anders Breivik pert nyert a norvég állammal szemben. A 77 embert lemészárló tömeggyilkos azért perelte be fogvatartóit, mert szerinte megalázó módon, embertelenül bánnak vele a börtönben: hidegen hozzák neki a kávét, a börtön levegõje kiszárítja a bõrét és nem kap testápolót, sõt kenyerérõl is néha lefelejtik a margarint.

Breivik már régóta panaszkodik az „embertelen körülményekre”. Két évvel ezelőtt 12 pontban foglalta össze követeléseit, és azzal fenyegetőzött, hogy éhségsztrájkba kezd, ha nem teljesítik azokat. Akkor pl. az volt a baja, hogy csak Playstation 2-őn játszhat, de neki a legújabb játékkonzol dukálna.

Az oslói kerületi bíróság pedig belátta a tömeggyilkos szomorú sorsát és igazat adott neki.

Demokratikus államban az embertelen és megalázó bánásmód tilalma alapvető érték”

– hangzott az ítéletet hozó bírónő indoklása.

De nehogy azt higgyük, hogy csak egy kisiklás történt. Ne gondoljuk azt, hogy nyilvánvalóan nonszensz bírói ítélet született. Nem, ma ez a közvélekedés. Érdemes megnézni, hogy a Breivik által elkövetett mészárlás egyik túlélője, hogyan nyilatkozik az ítéletről. Bjorn Ihler a twitteren közzétett posztja szerint az ítélet azt mutatja, hogy működik a bírósági rendszer és az emberi jogokat még a legextrémebb körülmények között is tiszteletben kell tartani.

Európát túszul ejtették. Túszul ejtette Breivik, túszul ejtette Abdeslam, túszul ejtette a több millió illegális bevándorló, de leginkább túszul ejtette saját élettagadó, balliberális elitje. Az az elit, amely azt állítja, hogy a törvényeket betartó, normakövető emberek az igazi tettesek, minden más deviáns pedig áldozat. Az az elit, amely vallássá tette a politikai korrektséget. Az az elit, amely bálvánnyá emelte az emberi jogokat.  

1973-ban Stockholmban történt az eset. Két rabló betört egy bankba és túszul ejtett négy alkalmazottat. A majd egy hétig tartó túszdrámában a foglyul ejtett áldozatok annyira megkedvelték a rablókat, hogy a kiszabadulásuk után pénzt gyűjtöttek a tettesek jogi védelmére. A pszichológiában pedig új fogalom született, a Stockholm-szindróma, amit mostantól hívhatnánk akár Breivik-szindrómának is.

Európa ma irracionálisan rajong saját túszejtőiért. Pedig inkább – a szintén norvég – Henrik Ibsen Vadkacsa című drámájának végszavát kellene megfogadni:

Ó, azért egész kellemes volna az élet, csak a sok féleszű világboldogító hagyná békén a szegény embert, és ne folyton rajtunk akarnák behajtani az eszményeiket.”

Jó lenne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére