Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2016.05.09. 07:59

Újabb feszültségek Merkel pártszövetségén belül; leváltanák az osztrák kancellárt; Cameron szerint szükség van az EU-ra.
Újabb feszültségek Merkel pártszövetségén belül

Ismét mélyülnek a konfliktusok az Angela Merkel vezette CDU/CSU pártszövetségen belül. A bajor miniszterelnök, Horst Seehofer továbbra is irányváltásra akarja kényszeríteni a kancellárt. Amennyiben Merkel nem követi a CSU irányvonalát, úgy könnyen lehet, hogy a bajor keresztényszocialisták önállóan vesznek részt a 2017-es választási kampányban. A CSU szigorúbb intézkedéseket vezetne be a bevándorláspolitikában, illetve a kisemberek megszólítására is törekedne.

Leváltanák az osztrák kancellárt

Pártján belül is egyre többen állítanák félre az osztrák kancellárt, Werner Faymannt. A kancellár népszerűségét rendkívül megtépázta a bevándorlási válság, ezen pedig már a 180 fokos irányváltás sem segített. Az osztrák elnökválasztás első fordulója hatalmas kudarcot jelentett a szocialisták számára, melyet szintén Faymann rovására írnak. A párton belül sokan már a kancellár lehetséges utódját keresik. A beszámolók szerint a kancellárt legkésőbb novemberben válhatják le.

Cameron szerint szükség van az EU-ra

David Cameron szerint az Európai Unió segítette elő az egymással korábban hosszú ideig ellenségeskedő európai hatalmak megbékélését. A brit miniszterelnök burkoltan figyelmeztet, hogy az EU nélkül akár újabb háború is kialakulhatna Európában. Cameron beszéde alapján Nagy-Britannia alapvető érdeke, hogy a békét megőrizzék, ebben pedig vezető szerepet szeretnének vállalni. A brit kormányfő ugyanakkor továbbra is tartja, hogy az unió reformokra szorul.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére