Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A becsület megmaradt, de kikaptunk Franciaországtól

888.hu

2016.05.10. 22:18

A szentpétervári A-csoportos jégkorong világbajnokságon eljött a nap, amikor végre eséllyel léphettünk jégre. A Szlovákia és Kanada elleni vereség az első két fordulóban kalkulálható volt, de Franciaország extra teljesítménnyel verhető ellenfélnek számított előzetesen.

Az extra teljesítmény viszont elmaradt. Becsülettel küzdöttek Sofronék és láthatóan megpróbáltak mindent megtenni a győzelemért, de két rövidebb rosszul sikerült szakasza a mérkőzésnek megpecsételte a sorsunkat.

Az első harmadban 1-1-ig minden rendben volt, jól is játszott a válogatott, de az utolsó 3 perc nagyon elcsúszott, mint kiderült, ezzel az egész mérkőzés is. Treille és Fleury góljaival, 3-1-es előnnyel vonulhattak az első pihenőre a franciák.

A második 20 percben is óriásit küzdöttek a fiúk, de valahogy nem jött össze semmi, ráadásul Chakiasvili is megzörgette Rajna hálóját. Ekkor már érezni lehetett, hogy elúszott az összecsapás. (1-4)

Az utolsó játékrészben  Sofron aránylag korai góljával felcsillant a remény, ráadásul mindent egy lapra téve támadott a csapat, joggal érezhettük, hogy még közelebb kerülhetünk a gallokhoz. A harmad felén túl egy kicsivel 9-1 volt a kapura lövések aránya a javunkra, ami megsüvegelendő teljesítmény, csak már eredménye nem volt. 7 perccel a vége előtt Treille újra betalált, végleg eldöntve az összecsapást. A magyarokat padlóra is küldte a találat, a végén Treille még triplázni is tudott, beadva a kegyelemdöfést.

6-2-re kaptunk ki végül, de nem lehet bántani a fiúkat, mert meghaltak a sikerért, de ma nem sikerült. A 60 perc alatt volt 10 rossz, amit nem bírt el a csapat. A francia egyszerűen jobb és tapasztaltabb csapat ezen a szinten.

80. JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 2–6 (1–3, 0–1, 1–2)

Magyarország: Rajna – Wehrs, Dudás, Galló, Erdély, Sarauer – Szirányi, Sagert, Sofron, Bartalis, Sebők – Stipsicz, Vas M., Nagy G., Kóger, Vas J. – Garát, Kovács Cs., Benk, Nagy K., Banham.

Franciaország: Huet – Auvitu, Moisand, Fleury, Bellemare, S. Treille – Beron, Chakiachvili, Y. Treille, Meunier, Perret – Janil, Raux, Da Costa, Bertrand, Bozon – Dieude Fauvel, Claireaux, Ritz, Lamperier, Desrosiers.

A B-csoport állása:

 

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére