Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Korunk fasizmusa az iszlamizmus"

Bertha László

2016.05.13. 13:58

Németország legjelentõsebb feministája, Alice Schwarzer új könyvében a muszlimok által elkövetett szilveszteri szexuális támadásokkal foglalkozik. A feminista több kijelentése is hatalmas visszhangra lelt a német médiában.

Németország legjelentősebb feministája, Alice Schwarzer új könyvében a muszlimok által elkövetett szilveszteri szexuális támadásokkal foglalkozik. A feminista több kijelentése is hatalmas visszhangra lelt a német médiában.

Alice Schwarzer a Deutsche Wellenek elmondta, hogy az az éjszaka egy sokként hatott számára. Az emberek a világ minden részéről egy fordulópontként tekintenek az eseményre. Ez volt az első alkalom a második világháború vége óta, hogy nők szervezett tömeges nemi erőszak áldozataivá váltak Európában.

Schwarzer szerint a legszomorúbb az volt a kölni események során, hogy a rendőrség képtelen volt cselekedni, mikor pedig az áldozatok beszámoltak az elkövetők származásáról, sokan rasszizmust kiáltottak, ezzel megbélyegezve az áldozatokat.

A feminista szerzőt egyáltalán nem lepte meg az elhallgatási kísérlet a média és a hatóságok részéről, valamint abban sem bízik, hogy az elkövetőket valaha is elítélik a szexuális támadásokért, hiszen a mintegy ezer bevándorló közül igencsak nehéz kiszűrni a valódi zaklatókat, akik nemcsak loptak és garázdálkodtak az ominózus éjszakán.

Alice Schwarzer szerint az elkövetők nem egyszerűen muszlimok, hanem iszlamisták voltak, akik az iszlámra, mint politikai meggyőződésre tekintenek, ez pedig együtt jár a nők lealacsonyításával. Schwarzer elmondta, hogy Németországot máig terheli a bűntudat, így az „idegenekkel” kapcsolatban nem akarnak újra ugyanabba a hibába esni, hogy mindennapossá váljon az idegengyűlölet. Az „idegenekről” való romantikus elképzelés viszont nem segít a dolgokon.

Korunk fasizmusa az iszlamizmus”

A feminista szerint az iszlamizmus korunk fasizmusa, ez pedig kiválóan jellemzi, hogy az iszlamizmus mennyire diszkriminatív a nőkkel szemben. Schwarzer szerint, aki Németországba jön, annak tisztelnie kell a demokráciát, a jogállamiságot, a nemek egyenlőségét és a vallásszabadságot. Ha erre nem hajlandó valaki, annak nincs helye Németországban.

Alice Schwarzer az Emma nevezetű német feminista magazin szerkesztője, illetve több kötet szerzője. Schwarzer az egyik legbefolyásosabb feministának számít Németországban, immáron több mint négy évtizede.

(Deutsche Welle, Berliner Zeitung)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére