Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megvan az elsõ sikeres hímvesszõ-átültetés

Sümeghi Lóránt

2016.05.16. 20:18

Hatalmas mérföldkõ a sebészetben: egy amerikai, idõsödõ rákbeteg páciensen hajtották végre az elsõ, sikeres pénisz-transzplantációt.

Hatalmas mérföldkő a sebészetben: egy amerikai, idősödő rákbeteg páciensen hajtották végre az első, sikeres pénisz-transzplantációt.

Az úgynevezett transzplantációs és rekonstrukciós beavatkozást  az Egyesült Államokban, egy bostoni közkórházban végezte tizenkét sebész. A műtéthez harminc egészségügyi személyzet asszisztált. 

Az orvosok reményei szerint a 64 éves Thomas Manning heteken belül képes lesz vizelni új nemi szervével, néhány hónapon belül pedig bizonyos szexuális funkciókra is alkalmas lehet a pénisz, amelyet egy halott donortól kapott.  Az orvoscsoportot vezető sebész hangsúlyozta, hogy csak óvatosan optimisták, mivel ismeretlen terepen végeztek beavatkozást.

A világ első hímvessző-transzplantációját 2014-ben hajtották végre a dél-afrikai Fokvárosban egy 21 éves páciensen, aki egy elfuserált körülmetélés nyomán veszítette el nemi szervét. Kínában már 2005-ben új péniszt kapott egy férfi, s bár a műtét sikerült, az új szervet végül el kellett távolítani, mert a páciens lelkileg nem bírta elviselni a helyzetet.

A páciensnek egyébként még 2012-ben távolították el a nemi szervét, mivel az elrákosodott egy súlyos munkahelyi baleset nyomán. A műtét előkészületei három évig tartottak. Nem meglepő módon az elhunyt donor hozzátartozói névtelenséget kértek, de jókívánságaikat fejezték ki az új szervet kapó páciensnek. 

A források alapján mihelyst megfelelő donort találnak, a bostoni orvosok újabb hasonló transzplantációt fognak elvégezni egy páciensen, akinek autóbalesetben égett össze súlyosan a nemi szerve. Az amerikai orvosok civileken akarják tesztelni a péniszátültetést, mielőtt tömegesen alkalmaznák azt a sérült háborús veteránokon.

(MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére