Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ötvenezer civilre záporoznak a bombák az ostromlott Falludzsában

888.hu

2016.05.30. 16:58

Az iraki hadsereg hétfõn megkezdte Falludzsa ostromát. A városban, amely az ISIS egyik fellegvárának számít, legalább ötvenezer civil tartózkodik.
FALLUDZSA, IRAK, 16:58

Az iraki hadsereg hétfőn megkezdte Falludzsa ostromát. A városban, amely az ISIS egyik fellegvárának számít, jelenleg ötvenezer civil tartózkodik.

Az iraki haderő három irányból hatolt be a városba hétfőn, a kora reggeli órákban. A szárazföldi offenzívát heves légi és tüzérségi csapás előzte meg.

A gyalogság beözönlését továbbra is támogatja a koalíciós légierő, emellett rengeteg tank növeli a tűzerőt.

A hadsereg már majdnem teljesen körbevette a várost. Heves ellenállásba ütköztek a katonák, miközben benyomultak Falludzsába.

Az irakiak május 23-án kezdték meg az offenzívát a térségben és ehhez csatlakozott egy Irán által támogatott milícia is.

Az iraki védelmi minisztérium arra figyelmeztetett, hogy a városban 50-60 ezer civil esett csapdába, mert a dzsihadisták megakadályozták, hogy elmeneküljenek a harcok elől. Egy civil szervezet szerint mindössze háromezren tudták elhagyni a térséget.

A város utcáit az ISIS kivégzőosztagai járják, akik a helyszínen megölnek bárkit, akiről azt feltételezik, hogy meg akarja adni magát, vagy el szeretné hagyni a várost.

A várost még 2014-ben foglalta el az Iszlám Állam és azóta tart a terrorszervezet rémuralma.

Az ENSZ Falludzsáról készült jelentésében kiemeli, hogy a városban hónapok óta hiány van az élelmiszerből és a gyógyszerből. A segélyek december óta egyáltalán nem jutnak el a térségbe.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére